25 andra erotiska böcker

Bared to you: A crossfire novel

Sylvia Day. Utgiven 3 april

Haven of obedience

Marina Anderson. Utgiven:
11 juni

Raine on me: Ellora’s cave

Laurann Dohner. Utgiven 16 juli 

The night off

Meghan O’Brien. Utgiven 17 juli

Wrong bed, right guy

Katee Robert. Utgiven 20 juli

The siren (The original sinners)

Tiffany Reisz. Utgiven 24 juli

Sexcapades & champagne

Lexa James. Utgiven 7 aug

Storm bound

Alice Gaines. Utgiven 14 aug

Fem dom

Tony Cane-Honeysett. Utgiven 15 aug

Fire after dark 

(After dark 1)

Sadie Matthews. Utgiven 16 aug

Forty shades of Pearl

Arianne Richmond. Utgiven 21 aug  

Naked (The Blackstone affair, part 1)

Raine Miller. Utgiven 25 aug  

Stockholm – Belize

Ingrid Larsson. Utgiven 28 aug

Breaking the girl

Kim Corum Utgiven 28 aug 

Darkest desire

Tawny Taylor. Utgiven 28 aug

My Liege of Dark Haven

Cherise Sinclair. Utgiven 28 aug

Big girls do it better

Jasinda Wilder. Utgiven 2 sep

Dirty

Megan Hart. Utgiven 4 sep

Destined to play

Indigo Bloome. Utgiven 11 sept

Eighty days yellow

Vina Jackson. Utgiven 18 sept

His full desire

Sandra Woods. Utgiven 23 sept

His absolute requirements: The billionaire’s ultimatum

Cerys du Lys. Utgiven 25 sept

Dominated in his dungeon

Simone Beatrix. Utgiven 25 sept

Reflected in you

Sylvia Day. Utgiven 2 okt
 

Källa: Barnesandnoble.com

Litteraturkritikern Isabelle Ståhl skrev nyligen en artikel i Nöjesguiden med rubriken ”S&M är den nya kriminalromanen”. Hon tror att framgången med böckerna bottnar i att det efter många år av en omfattande deckarvåg, nu finns ett sug från både läsare och förlag att hitta något nytt. 

– Vid det här laget torde väl stora delar av skärgårdspopulationen vara avverkad efter att b-deckarnas mördare haft sin framfart. Ingen skräms längre av ännu en barnslaktare i landsbygdsmiljö, nu riktar sig det kollektiva medvetandets rädslor mot klimatförändringar och sjukdomsepidemier som inte ens en alkoholiserad, trivseltjock poliskommissarie kan råda bot på, säger Isabelle Ståhl.  

Många tror att EL James ”50 nyanser av honom” kommer bli – efter Bibeln – världens mest sålda bok genom alla tider. E-boksförsäljningen har redan slagit alla rekord; i Sverige överstiger den digitala försäljningen redan Zlatans biografi. 

– En orsak till framgången är att på 2000-talet kan kvinnor läsa den här sortens litteratur i smyg, eftersom de läser på sina IPads och Kindles, sade E L James agent Valerie Hoskins till New York Times i våras. 

En annan del av förklaringen till den osannolika framgången är att E L James lyckats göra stora delar av den läsande samtiden smällkåt.

– Vår försäljning av vibratorer har skjutit i höjden tack vare ”50 nyanser av honom”, kommenterade Ethan Imboden, grundare av ”Jimmyjane” som gör designade sexleksaker, om hur E L James bok påverkat affärerna.   

”50 nyanser av honom” har hittills sålt i 40 miljoner exemplar. Detta trots att boken beskrivits som ”pervers kiosklitteratur”, ”onanibränsle” och anklagats för att sprida en unken och reaktionär kvinnobild. Vissa tidningar har, för att illustrera den låga kvaliteten, roat sig med att räkna hur många gånger den kvinnliga huvudkaraktären himlar med ögonen (73) eller biter sig i läppen (30). Bakgrunden till framgången, enligt litteraturkritikern Isabelle Ståhl: Sex är fortfarande vår tids främsta försäljningsargument.

– Ändå är det nästan bara Harlequinförfattarna som vågar skriva om det ur förstapersonsperspektiv, och ”bra porr” anses vara en självmotsägelse. Det vore kul om någon begåvad författare kunde skriva något på samma tema som ”50 nyanser av honom”. De stora förlagen brukar tyvärr vilja städa undan allt för ingående sexskildringar och ersätta dem med miljöbeskrivningar innan boken kommer ut, säger Isabelle Ståhl.