Fakta: Tidigare "Talang"-vinnare

2007: Zillah & Totte (buktaleri)

2008: Zara Larsson (sång)

2009: Charlie Caper (magi)

2010: Jill Svensson (opera)

2011: Simon Westlund (Rubiks kub-lösare)

2014: Jon Henrik Fjällgren (jojk)

"Talang", tv-programmet där personer med alla möjliga olika talanger tävlar mot varandra, sändes i TV4 2007–2011 för att för två år sedan göra en kortlivad comeback i TV3. Med ett par uppdateringar är den svenska versionen av den populära förlagan "America's got talent" tillbaka i TV4 nästa år.

– Vi känner nu att tiden är mogen att hitta landets nästa stora entertainer. Det är mycket som har hänt sedan sist med nya förmågor som har dykt upp på nätet, så det känns som att det är en spännande tid att göra det i, säger Lotta Andersson, exekutiv producent på TV4, till TT.

Ansökningarna till programmet öppnade på lördagen och under våren nästa år får tv-tittarna se sex förinspelade auditionprogram och tre direktsända semifinaler innan det är dags för den stora finalen med en vinstpott på en halv miljon kronor.

– Det jag tycker är mest charmigt och befriande med "Talang" är att det finns en plats för alla. Det spelar ingen roll vem du är, vad du gör eller hur gammal du är. Så när man tittar på det kan det hända vad som helst, säger Lotta Andersson.

Det är så länge inte klart vilka som tar plats i den fyrhövdade juryn, inte heller vem som ska leda programmet.