Fakta: Nick Menza och Megadeth

Nick Menza var framför allt känd för sina insatser som trummis i thrash metal-bandet Megadeth där han spelade mellan 1989 och 1998.

När Menza fick ett cancerbesked sommaren 1998 ersattes han temporärt av Jimmy DeGrasso. Sedan dröjde det sex år innan Menza var tillbaka i Megadeth och comebacken blev kortvarig. Han petades bara efter några dagar av bandets frontfigur Dave Mustaine som sade att Menza inte var fysiskt redo för en turné.

Nick Menza ska ha fått en massiv hjärtattack och fallit ihop på scenen under en spelning på jazzklubben Baked Potato i Los Angeles, skriver sajten Blabbermouth.

Menza-familjens talesperson J Marshall Craig bekräftar på Facebook att trummisen avlidit. Han skriver att flera spännande projekt var på gång men att Menza dog när han gjorde det han älskade.

Nick Menza var trummis i Megadeth i nio år och han medverkar på flera av bandets mest framgångsrika skivor, bland annat på "Rust in peace", "Countdown to extinction" och "Youthanasia."

"Alla visste vilken unik och duktig trummis Nick Menza var, men han var också en vän som man kunde lita på, en rolig bandmedlem såväl som en bra pappa. Jag är otroligt ledsen, det här kunde jag aldrig ha förutspått. RIP Broder", skriver trummisens tidigare bandkamrat Marty Friendman på Facebook.

Megadeths frontman Dave Mustaine är chockad över beskedet och skriver på Twitter: "Säg att det inte är sant. Jag vaknade vid 4 och fick höra att Nick Menza dött den 21/5 när han spelade trummor med Ohm på the Baked Potato."