Fakta: Justin Timberlake

Född: 1981 i Memphis, USA.

Bakgrund: Framträdde tidigt i tv, i program som "Star search" och "The all-new Mickey Mouse Club". Var på 1990-talet medlem i gruppen 'Nsync. 2002 släppte han sitt första soloalbum "Justified", där jättehittarna "Cry me a river" och "Rock your body" ingick.

Filmer: Har medverkat i bland annat "The social network", "Bad teacher" och "Friends with benefits".

Priser: Har vunnit nio Grammys och fyra Emmy-priser.

Aktuell: Sjunger sin nya singel "Can't stop the feeling" i en av mellanakterna i Eurovision-finalen i Globen på lördag. Låten är skriven och producerad av de svenska låtskrivarna Max Martin och Shellback.

I en exklusiv TT-intervju säger han:

– Vem vet, kanske kan det vara ett första steg mot att låta även USA vara med i tävlingen.

Vi möter honom på filmfestivalen i Cannes. Han har kommit hit för att göra pr för den kommande animerade filmen "Trolls". Han gör rösten till filmens huvudperson, har skrivit fyra nya låtar till den - bland annat "Can't stop the feeling" som han sjunger under mellanakten i Stockholm på lördag – och han har varit filmens musikproducent. På soundtracket återfinns också den svenska duon Icona Pop.

– Vi är ju ute på den här stora pr-rundan nu, så när möjligheten kom att vara med i Eurovision Song Contest tänkte jag "varför inte".

Har sett tävlingen

Har han någon aning om vad det är han ger sig in i? Ja, faktiskt.

– Jag har sett tävlingen de två senaste åren, säger han. Vad tycker han om kvaliteten på det han hört? Han ler.

– Du menar att det är något varierande? Jo, så är det.

Det är de svenska hitmakarna Max Martin och Shellback som har skrivit och producerat "Can't stop the feeling" och Timberlake är översvallande när han talar om Martin

– Max är den bäste. Ska inte han få det där priset nu, Polarpriset? Han är verkligen värd det. Han är en av de bästa popmakarna på denna planet.

Älskar Zlatan

Något Timberlake missar just nu när han är ute på pr-turné är möjligheten att se fotboll. Han älskar europeisk fotboll – speciellt en viss Zlatan.

– Jag gillar verkligen Ibrahimovic. Max och jag hade många samtal om honom.

Bara några timmar efter TT:s intervju flyger Timberlake till Stockholm. I den svenska huvudstaden väntar redan hustrun Jessica Biel och sonen Silas, som har turistat i Sverige i väntan på honom. "Hur är vädret där nu", undrar han och säger "jag ska ha kul där, jag tycker det ska bli väldigt kul att vara med och sjunga på lördag".