Fakta: "En kväll i New York"

Vad: Serie i SVT där svenska stjärnor får uppträda inför publik i den berömda konsertlokalen Apollo Theater i New York.

Artisterna som medverkar: Zara Larsson, Titiyo, Darin, Roger Pontare, Niklas Strömstedt. Sabina Ddumba, Andreas Johnson, Charlotte Perrelli. Molly Sandén, Oscar Zia, Sarah Dawn Finer, Linda Pira och Andreas Lundstedt.

Kör: The Late Show Gospel Choir som leds av Lady Peachena.

Programstart: 27/8 i SVT1 och SVT Play.

Efter några år utanför rampljuset släppte Titiyo ett kritikerrosat album. Nu har hon också spelat på Apollo Theatre i New York.

I SVT-programmet uppträder Titiyo på samma scen som en blott 17-årig Ella Fitzgerald slog igenom på. För henne var det overkligt att stå på Apollo.

– Det var fantastiskt. Det var en helskön kväll. Det blev väldigt speciellt, säger Titiyo.

Hon har sällskap av flera andra svenska artister som får framföra varsin låt tillsammans med Apollokören i en ny tolkning. Också redan internationellt kända Zara Larsson finns med bland de utvalda.

Titiyo valde att sjunga hiten "Come along" som ligger henne extra nära.

– Jag valde en låt med ett mäktigt budskap. Spelningen på Apollo kändes därför lite som en release i New York. Och det är en sådan maffig kör som kommer in.

Det är inte vilka som helst som körar bakom de svenska stjärnorna. The Late Show Gospel Choir består av 20 sångare och har bland annat medverkat i David Lettermans pratshow 13 gånger. Med det stödet i ryggen kände sig Titiyo och hennes kollegor extra redo att möta den kräsna amerikanska publiken.