– Det är ju ett problem som hon har, och inte jag, men jag får ta den skiten, säger Morgan Alling.

Skådespelaren och komikern tröttnade ordentligt på att bli avbruten av Claire Wikholm under inspelningen av den kommande säsongen av SVT:s "Stjärnorna på slottet".

FAKTA: "Stjärnorna på slottet"

Första programmet, Claire Wikholm, sänds 26/12

Claire Wikholm, 71 år, är skådespelare och författare och har varit verksam inom film, tv och teater sedan 1960-talet. Hon är känd från bland annat adventskalendern "Broster, Broster!", kultfilmen "Vi hade i alla fall tur med vädret" och en lång rad roller på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Andra programmet, Morgan Alling, sänds 2/1

Morgan Alling, 47 år, är skådespelare, regissör, författare och föreläsare och fick sitt genombrott med tv-serien "Tippen". Han spelar pappa i de populära "Sune"-filmerna och var nyligen aktuell med sin dokumentärserie "Morgan mission" på SVT. I boken "Kriget är slut" berättar han om sin tuffa barndom med alkoholiserade föräldrar och flytt mellan olika barnhem och fosterfamiljer.

Tredje programmet, Amanda Ooms, sänds 9/1

Amanda Ooms, 51 år, är skådespelare, författare och konstnär och fick sitt genombrott i Suzanne Ostens film "Bröderna Mozart". Under 1990-talet inledde hon en internationell karriär men har även spelat huvudroller i stora svenska filmer som "Så vit som en snö", "Harrys döttrar" och "Maria Larssons eviga ögonblick".

Fjärde programmet, Stefan Sauk, sänds 16/1

Stefan Sauk, 60 år, är skådespelaren som fick sitt genombrott med humorsketcher kallade "Tillfälligt avbrott" i satirprogrammet "Lorry". Han spelade Jan Guillous hjälte Carl Hamilton i långfilmen "Vendetta" och har sedan dess haft en rad roller i stora svenska filmer.

Femte programmet, Marika Lagercrantz, 23/1

Marika Lagercrantz, 61 år, är skådespelare med en lång karriär på Stockholms stadsteater och Dramaten. Hon har medverkat i en lång rad långfilmer som Bo Widerbergs "Lust och fägring stor" och "Män som hatar kvinnor". Under åren 2011–2014 var hon kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin.

Claire Wikholm, Marika Lagercrantz, Stefan Sauk, Amanda Ooms och Morgan Alling. Fem skådespelare och scenkonstnärer med mer gemensamt än de flesta anar. Genom den kommande säsongen av SVT:s populära "Stjärnorna på slottet" går barndomstrauman som en röd tråd.

Under fem dagar berättar deltagarna om sig själva, sina karriärer och bakgrunder. Det är berättelser som visar sig innehålla frånvarande föräldrar, föräldrar med psykiska problem, alkoholism och självmord.

– Det var ingenting som vi hade förberett eller tänkt på. Det visade sig bara att vi alla hade tämligen jobbiga barndomar, säger Claire Wikholm.

Händelsernas centrum

Skådespelerskan står i centrum för den första dagen och lyckas hålla sig kvar i händelsernas centrum även under de övriga deltagarnas dagar.

– På kvällen efter min dag var vi alla glada. Vi kände liksom att vi hade blivit ett gäng och det var första dagen så vi var ju pigga allihop. Jag kände att det här kommer att bli underbart, men det blev det inte, säger hon.

Under den dag då Morgan Alling håller i taktpinnen växer irritationen mellan honom och Claire Wikholm. När han berättar om sitt genombrott med barnprogrammet "Tippen" och framgångarna som följde därpå blir han kallad "självgod" av sin kollega.

– Jag trodde att man skulle ha större respekt för varandras historier och det kände jag inte att jag fick på min dag. Jag fick inte prata till punkt och jag fick kommentarer som inte var så roliga. Det gjorde rätt ont om jag ska vara ärlig, säger Morgan Alling.

"Får ta den skiten"

Trots att programmet spelades in i mitten av sommaren är han fortfarande märkbart påverkad av konflikten med Claire Wikholm.

– Claire kom flera gånger och bad om ursäkt, men det är så dags då tycker jag. Jag är väldigt stolt över att jag har lärt mig att hantera människor som egentligen är översittare. Det är ju ett problem som hon har, och inte jag, men jag får ta den skiten.

I säsongens sista program rinner det över för Stefan Sauk som får nog av att bli avbruten av Claire Wikholm och lämnar middagsbordet i vredesmod.

– Det blev för mycket. Du är inlåst fem dagar på ett slott och är uppe och tjatar hela dagarna, till slut så... det var ju sista programmet... enough is enough. Jag tänkte att jag skulle hålla hela vägen, men till sist gick det inte, säger han.