Skådispacken ...

1. ”Rat pack”

Skapades i mitten av 50-talet och byggde från början på kompisgänget till Lauren Bacall och hennes make Humphrey Bogart. Då ingick Frank Sinatra, Judy Garland, Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Errol Flynn, Nat King Cole och Cary Grant i gruppen. På 60-talet tillkom Dean Martin och Sammy Davis Jr. Många i ”Rat pack” var med i filmen ”Oceans 11” från 1960. 

2. ”Brat pack” 

En grupp skådespelare som spelade tillsammans i olika tonårsfilmer på 80-talet som ”Breakfast club” och ”St. Elmos fire”. Originalmedlemmarna var Emelio Estevez,
Anthony Michael Hall, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Molly Ringwald och Ally Sheedy. Även namn som Tom Cruise, Charlie Sheen, Matthew Broderick och John Cusack nämns. 

3. ”Frat pack”

Namnet inkluderar ett gäng manliga komiker som har spelat tillsammans i många filmer på senare delen av 90-talet och framåt, bland andra ”Zoolander” och ”Old school”. Ben Stiller, Vince Vaughn, Jack Black, Owen Wilson, Luke Wilson, Will Ferrell och Steve Carell är de som kallas originalmedlemmar. Även Paul Rudd nämns ibland som en av medlemmarna. 

…och deras arvtagare: ”Team Apatow”

Gruppen bygger på
skådespelare som ofta jobbar med filmskaparen Judd Apatow. Till gruppen hör namn som Seth
Rogen, Paul Rudd, Jason Segel, Jonah Hill, James Franco, Justin Long, Kristen Wiig och John C Reilly. Några filmer är ”Superbad” och ”Knocked up”.

När man skulle göra filmen ”Grannpatrullen” tyckte de gamla kompisarna Ben Stiller och Vince Vaughn att det var dags att återförenas. De jobbade senast ihop 2004 i filmen ”Dogdeball” där de var bittra rivaler. 

I ”Grannpatrullen” är de bättre vänner. Tillsammans med Jonah Hill och Richard Ayoade spelar de fyra vanliga män som bildar en grannpatrull som undersöker fuffens i kvarteret hemma i förorten i Ohio. 

Men efter en tid upptäcker de att kvarteret är fullt av utomjordingar som låtsas vara människor.  

– Jag älskar att jobba med de här killarna. Det är underbart att omges av folk som får dig att skratta och som är roligare än dig själv, säger Ben Stiller, och fortsätter:

– Vince och jag hade jätte-roligt när vi gjorde ”Dodgeball” och det var spännande att få chansen att göra något nytt ihop.

Stiller, Vaughn och Hill är bekanta ansikten i komikerfacket, men den brittiske skådespelaren och regissören Richard Ayoade är ett nytt namn i sammanhanget. Ayoade kände sig lite udda
i gänget.

– Jag har aldrig varit med i en film, inte på riktigt. Min fru sa att det kommer att se ut som jag har vunnit en tävling om att få göra en film med filmstjärnor. Och jag tänkte flera gånger: ”Varför står Ben Stiller, Vince Vaughn och Jonah Hill och tittar – på mig? Oh! Jag håller på att göra en scen med dem. Jag borde börja agera också.” Det är väldigt surrealistiskt och jag beundrar dem alla jättemycket. Det var ett stort nöje för mig att sänka filmen lite genom att vara med i den, säger
Richard Ayoade.

Vince Vaughn håller förstås inte med om Richard Ayoades självnedvärdering.

– Richard är så rolig. Det var så kul, han bidrog med en originell ton och jättebra idéer och är bara så rolig i filmen, säger han.