Fakta: Pernilla Wahlgren

Hela namnet: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren.

Ålder: 48.

Familj: Mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren, bröderna Peter, 52, Niclas, 50, och Linus, 38, barnen Oliver, 27, Bianca, 21, Benjamin, 19, och Theo, 9.

Bor: I kedjehus på Lidingö, Stockholm.

Bakgrund i korthet: 1971 hade Pernilla, då fyra år gammal, en roll i tv-pjäsen "Den längsta dagen". Efter det har hon spelat i musikaler, pjäser och filmer som "Annie", "Pippi Långstrump", "Ormens väg på Hälleberget", "Grease" och "Spanska flugan". 1985 ledde hon SVT:s jullovsprogram "Morgonstjärnan", och i början av 2000-talet var Pernilla och hennes bror Niclas programledare för "Nicke & Nilla" i TV4. Hon har gett ut skivor och tävlat i Melodifestivalen, första gången 1985 med "Piccadilly Circus". 1999 och 2002 fick hon ta emot teaterpriset Guldmasken för "Charleys tant" och "Kärlek och lavemang".

Aktuell: Med realityserien "Wahlgrens värld" i Kanal 5 och som mamma Karin i musikalen "Sune – kaos i fredagsmyset".

Få familjer i Sverige har varit så uppmärksammade i medierna som familjen Wahlgren. Pernilla föddes in i kändisskapet som dotter till skådespelarna Hans Wahlgren och Christina Schollin och har stått på scenen sedan barnsben. Nästan alla hennes syskon och tre av hennes fyra barn arbetar också i underhållningsbranschen.

Duo i rutan

Kanal 5 börjar sända "Wahlgrens värld" på torsdag 6 oktober. Pernilla Wahlgren påpekar att det inte är en realityserie om hela familjen, utan att det är hon och dottern Bianca som är huvudpersoner och att de andra är med ibland. Tittarna får följa duon i deras vardag, från repetitioner, galapremiärer och middagar till resor och tjejfester.

– Jag försöker också träna, vilket inte går så bra. Jag har ingen motivation och jobbar så mycket att när jag väl är ledig vill jag bara ligga i soffan. Och så gillar jag att äta god mat och är lite lat, det är ingen bra kombo, säger Pernilla Wahlgren.

Fast lat är det nog få som håller med om att hon är. Förutom att engagera sig i fyra barn och arbeta som artist och skådespelare äger hon en butik, bloggar, designar kläder, skriver kokböcker och sänder poddradio tillsammans med Kanal 5-profilen Sofia Wistam.

Tiden kändes mogen

"Wahlgrens värld" började spelas in i maj. Anledningen till att Pernilla Wahlgren till slut sade ja till en produktion där hon exponeras mer än tidigare, är att tiden kändes mogen. Med flera avsnitt av poddradion, åtta års bloggande och åtskilliga tv-program har hon gläntat på många dörrar till sitt liv.

– Efter "Arga snickaren" märkte jag att folk tyckte att det var skönt att vi hade visat upp att vi inte var den perfekta familjen. Och när jag för första gången grät i tv, i "Berg flyttar in", kände jag först att det blev för privat och skulle klippas bort.

Hon övertalades att se materialet innan hon fattade ett beslut.

– När jag väl tittade tyckte jag att det var ju bara mänskligt. För varje gång man öppnar upp offentligt vågar man mer. Nu känner jag att det är läge att visa mer av mitt liv.

Om du får gissa, vad i "Wahlgrens värld" kommer att överraska tittarna mest?

– De som läser min blogg eller lyssnar på min podd blir kanske inte jätteöverraskade. Men de som inte känner till oss på det sättet får se att vi är en ganska frispråkig familj. Vi kan ryka ihop, men blir snabbt vänner igen. Vi skrattar mycket tillsammans och vår humor är hård men skön.