Våldsamma regn under veckan har lett till översvämningar i norra Kina.

Hittills har 105 människor dött, och 104 människor saknas, i provinsen Hebei, uppger lokala myndigheter på sociala medier.

Bland annat har ett område nära staden Xingtai drabbats, med minst 23 dödsfall och ett tiotal saknade. Lokalbefolkning är upprörd över bristande information inför den kommande katastrofen. En invånare säger till Hebei Satellite TV att vattnet hade nått upp till brösthöjd innan officiella varningar om översvämningen började utfärdas.

Dessutom misstänker lokalbefolkning att den plötsliga översvämningen, som inträffade tidigt på onsdagsmorgonen när människor sov, berodde på vatten som släpptes ut från en reservoar. Myndigheter hävdar att översvämningen berodde på en brusten flodfördämning, rapporterar AFP.

Översvämningar är inte ovanliga under somrarnas monsunregn i norra Kina, men i år har regnen varit ovanligt kraftiga, och det över hela landet.

Skyfallen har redan skapat förödelse i centrala och södra Kina där flera städer har drabbats och över 200 människor dött, enligt statliga medier.