Sommaren är i antågande och smått börjar de flesta semesterplanerna falla på plats. Samtidigt är det vid denna tidpunkt många katter som kommer in till katthem och djurskyddsföreningar runt om i landet.

På Göteborgs Djurskyddsförenings djurhem söker de just nu adoptivfamiljer som vill och kan erbjuda dem en varm famn och mental stimulans åt en huskatt.

– Det är väldigt många katter som behöver nya hem och det är väldigt många som letar efter en kärleksfull familj, säger Lisa Marie Foogel vid Göteborgs Djurskyddsförening till Metro.

Det rör sig om 13 katter, varv sex är Corall, Samuraj, Ayla, Fläckan, Malena och Alexis.

– De är väldigt kärleksfulla och de är charmiga och sociala och de älskar att få umgås med människor.

69 katter hittade hem via Facebook – på två dagar

Göteborgs Djurskyddsförening har i 140 år arbetat ideellt med att hjälpa djur och informera allmänheten om djurskyddsfrågor. De får årligen in flera katter, både sådana som lämnats, från dödsbon vars tidigare ägare har gått bort och katter som på grund av okunskap eller slarv hamnat fel.

– Det är också viktigt att tänka på att allt som man kan få i en katt som man köper av en uppfödare kan man även få i en katt som är på vårt djurhem här i Kullbäckstorp, säger Lisa Marie Foogel.

En vuxen katt från djurhemmet kostar 500 kronor att adoptera och ett kattunge 700 kronor. Mer finns att läsa på deras hemsida.

Intresserad av att adoptera någon av dessa katter? Mejla och boka in en tid på goteborgs.djurskyddsforening@telia.com, eller ring kansliet på nummer 031-88 88 80 mellan klockan 9 och 12.