Fakta: Striderna i Ukraina

Efter den så kallade Majdan-revolten 2014, där president Viktor Janukovytj avsattes, hamnade Ukraina i konflikt med Ryssland, som annekterade Krim och stöttar ett väpnat uppror av proryska separatister i landets östra delar.

Över 9 000 människor har enligt FN dödats i strider mellan regeringstrupper och separatisterna sedan april 2014.

Kapten Jevgenij Jerofejev och sergeant Aleksandr Aleksandrov skottskadades och greps i maj i områden där strider pågick mellan ukrainska styrkor och proryska separatister.

Moskva, som uppger att inga ryska soldater finns i Ukraina, har hävdat att de var frivilliga och inte i aktiv tjänst vid tillfället. De två uppgav inför rättegången att de var aktiva i den ryska militära underrättelsetjänsten GRU, att de var på spaningsuppdrag när de greps, att de beordrats till Ukraina och att de tjänstgjort där flera gånger. Allt detta tog de senare tillbaka.

Nu anser domstolen att de varit delaktiga i ett "aggressivt krig" mot Ukraina och att de varit inblandade i terrorbrott.

Nu spekuleras det att förhandlingar pågår för att få ryssarna utväxlade mot den ukrainska piloten Nadezjda Savtjenko som dömts till 22 års fängelse i Ryssland för påstådd inblandning i mord på två ryska journalister i östra Ukraina.

President Petro Porosjenko har föreslagit att Savtjenko ska bli utväxlad.