De senaste sju olyckorna orsakade av barn med vapen

Den 20 april sköt en 2-årig pojke i Indiana ihjäl sig själv med en pistol han hittat i sin mammas handväska.

Den 21 april sköt en 1-årig flicka i Missouri ihjäl sig själv med sin pappas pistol medan han sov.

Den 22 april sköt en 3-årig pojke i Louisiana ihjäl sig själv efter att ha kommit över en pistol.

Den 26 april sköt en 3-årig pojke i Georgia sig själv i bröstet. Han avled av skadorna.

Den 27 april sköt en 2-årig pojke i Wisconsin ihjäl sin mamma. Pistolen som användes låg i baksätet på bilen de färdades i.

Samma dag sköt en 3-årig pojke i Michigan sig själv i armen. Han förväntas överleva.

Den 29 april sköt en 3-årig flicka i Georgia sig själv i armen. Hon kom över en pistol som låg i en parkerad bil. Hon förväntas också överleva. 

Källa: Washington Post

På grund av att småbarn sällan dödar människor väckte den tragiska händelsen i Wisconsin stor uppmärksamhet i USA skriver Washington Post. Men enligt tidningen sker denna typ av dödsfall oftare än man kan tro. Bara sedan den 20 april har det i USA skett sju incidenter där barn 1- till 3-årsåldern skjutit ihjäl sig själva eller någon annan.

► LÄS MER: Pappan sköt sin son – trodde det var en inkräktare

Enligt en undersökning som Washinton Post gjort hittade småbarn vapen och sköt någon ungefär en gång i veckan under 2015. Men nu har antalet olyckor med småbarn kommit över vapen ökat. Sedan den 1 januari har minst 23 småbarn varit involverade i skjutningar i USA. Jämfört med 18 skjutningar under samma period förra året skriver tidningen.

Oftast råkar barnen skjuta sig själva. Så var fallet i 18 av de 23 skjutningar som skett hittills i år. I nio fall dog barnen av skadorna. Vid fem av de 23 fallen sköts andra personer. Två av de olyckorna hade dödlig utgång. Först i februari då en 3-årig pojke i Alabama råkade skjuta sin storebror och nu senast i Wisconsin då en pojke råkade skjuta sin mamma.

► LÄS MER: Skulle ta selfie – sköt sig själv