Flera väskstölder anmälda

Malmöpolisen har under hösten fått in flera anmälningar om tågresenärer som blivit av med sitt bagage på Öresundståget. 

Det handlar om att personer som kliver ombord placerar en tom väska bredvid en annan resenärs väska på hatthyllan. När personen sedan går av på nästa station ”råkar” den ta med sig fel väska. 

Väl ute  plundras väskan på värdeföremål. Sen hoppar personen på tåget igen och upprepar samma procedur, men lämnar den nyligen länsade väskan på tåget. 

Källa: Sydsvenskan 

Det var i torsdags som den 62-årige mannen upptäckte att någon stulit hans resväska under tågresan till Kastrup. I väskan förvarade han ett företagskort med tillhörande kod. Men han hann inte spärra kortet innan planet lyfte. Samtidigt som 62-åringen satt på planet misstänks 25-åringen ha påbörjat en ordentlig shoppingrunda med 62-åringens kort och kod, skriver Sydsvenskan. 

Först ska han ha handlat på shoppingcentret Triangeln för fem-siffriga belopp. I en butik ska han ha handlat för 88 344 kronor, skriver tidningen. 

► LÄS MER: Stulna kontokort kostar bara hundralappar på nätet

När Triangeln var avverkad ska han ha hoppat  in i en taxi och fortsatte shoppingrundan på Emporia i Hyllie. 

–  Han måste ha sett ut som en julgran med alla sina kassar, säger Lars Förstell, Malmöpolisens presstalesperson till Sydsvenskan. 

Mannen misstänks för att ha handlat för totalt 300 000 kronor. I hans kassar hittade polisen främst smycken, klockor, skor och kläder. Enligt kvittona fick mannen dessutom rabatt av vissa butiker, på grund av de stora summorna han handlade för. 

En ordningsvakt såg mannen och alla hans kassar och anade oråd – vilket blev hans fall. Mannen är nu frihetsberövad och misstänkt för stöld och bedrägeri.

► LÄS MER: Kontokortsbedrägerier ökar kraftigt