Ungefär 140 skadade människor ligger fortfarande på sjukhus, 35 av dem i kritiskt tillstånd. Myndigheterna varnar för att dödssiffran fortfarande kan stiga betydligt.

29 av de skadade har ännu inte identifierats.

Ungefär 10 000 människor gick på söndagen genom den rumänska huvudstaden med blommor i händerna för att hedra offren för klubbranden. Vid den eldhärjade klubben finns ett hav av blommor och ljus. I Bukarest och andra stora städer har hundratals köat för att få lämna blod till de skadade. Många musiker har meddelat att intäkter från deras konserter går till offren och deras familjer. Regeringen deklarerade i lördags tre dagars landssorg.

Kritik mot ägare

Både klubbägaren och myndigheterna beskylls för felaktigheter som kan ha lett till branden på nattklubben i fredags kväll.

– Det var en tragedi som på ett sätt orsakades av korruption, likgiltighet och inkompetens, och det är ett tecken på att saker borde förändras i det rumänska samhället, säger Gabriel Mistodie, en av dem som hedrade offren.

En ledare i tidningen Gandul anklagar myndigheterna för att inte ha skärpt säkerhetsföreskrifterna på barer och klubbar efter liknande dödliga händelser. Agerandet präglas av "oansvarighet" och "samvetslöshet", enligt ledaren.

Spara pengar

En representant för företaget som renoverat klubben, som saknade nödutgång, säger till kanalen DigiTV att ägaren struntat i säkerhetsåtgärder för att spara pengar och heller inte konsulterat räddningstjänsten före ombyggnationen. Dessutom har material med dåligt flamskydd använts i lokalen, vilket kan ha gjort att elden spreds så snabbt, uppger företagsrepresentanten.