Fakta: Detta har hänt

7 juni: Lisa Holm försvinner när hon ska åka hem från jobbet på ett kafé i byn Blomberg på Kinnekulle.

8 juni: Polisen har inlett en stor sökinsats, där man efter ett par dagar tar hjälp av Missing People.

12 juni: Tre personer, två bröder och en kvinna som är gift med en av dem, förhörs om försvinnandet. En kropp hittas i sökområdet.

13 juni: Polisen bekräftar att det är Lisa Holm som hittats död. De tre som hämtats till förhör anhålls.

16 juni: Männen häktas i Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord, den högre misstankegraden. Kvinnan häktas, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

23 juni: Kvinnan släpps.

30 juni: Den yngre brodern släpps. Samtidigt har misstankarna stärkts mot den äldre brodern, en 35-åring, och åklagaren begär honom omhäktad.

7 juli: Lisa Holm begravs i Säters kyrka utanför Skövde.

Juli-oktober: Det avslöjas att flera fynd gjorts, bland annat har hennes hjälm, handskar jacka och örhängen hittats. Dna-analyser visar att 35-åringens blod påträffats på Lisa Holms kläder. Åklagaren begär åtalsförlängning sju gånger.

23 oktober: Åtal väcks mot den misstänkte.

28 oktober: Rättegången inleds.

Fakta: Rättegången

Rättegången i Lisa Holm-fallet beräknas pågå i dem dagar i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

Onsdag 28/10: Åklagarens sakframställan samt syn på det område där mordet ska ha ägt rum på Kinnekulle.

Torsdag 29/10: Målsägandeförhör, i det här fallet med Lisa Holms far. Därefter förhör med den misstänkte 35-åringen. Dessutom flera vittnesförhör med bland annat arbetskollegor till Lisa Holm samt personer som befunnit sig i det aktuella området vid tiden för mordet.

Fredag 30/10: Ytterligare vittnen, som advokat Inger Rönnbäck kallade in under onsdagen, ska höras. Bland annat den polis som kom till den misstänkte på natten efter försvinnandet och en anställd i den lokala affären.

Måndag 2/11: Vittnesförhör med bland annat personer från Missing People, grannar och arbetskamrater till 35-åringen samt kriminaltekniker, rättsläkare och en expert från polisens gärningsmannaprofilgrupp.

Tisdag 3/11: Personalia kring 35-åringens personliga förhållanden samt slutanföranden från vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm och advokat Inger Rönnbäck.

– Något rasar under fötterna på en. Golvet bara rämnar, man ramlar en hel jävla skyskrapa ner, säger pappan i Skaraborgs tingsrätt om känslan när familjen fick veta att 17-åriga dottern var död.

Fem dagar tidigare skulle hon för första gången ha åkt moped hem från sommarjobbet på kaféet på Kinnekulle. Hon var lycklig över att få sin första lön, att klara sig själv. Samtidigt var hon försiktig och blyg i obekväma situationer.

– Hon skulle aldrig ha gått fram till en okänd människa om hon inte blev tvingad, säger pappan.

"Blicken glömmer jag aldrig"

Han berättar om vilken tajt relation de hade i familjen. Hur Lisa Holm skulle få åka moped från kaféet, efter att de provkört vägen flera gånger.

– Jag ångrar mig så fruktansvärt, säger pappan om att han lät henne ta sig hem på egen hand.

För hon kom aldrig hem. Efter sms:et till pappan kl 18.22 söndagen den 7 juni och en fickringning några minuter senare hörde familjen inget mer.

Pappan gick helt upp i sökandet under veckan som följer. Han träffade den nu åtalade 35-åringen vid ett tillfälle:

– Den blicken glömmer jag aldrig.

Ingen förklaring till dna

35-åringen å sin sida beskriver en oro för att polisen tidigt skulle tro att han låg bakom. Hur de tog hans dna redan på tisdagen efter att Lisa Holm hade försvunnit. Men försvarsadvokatens försök att istället lägga skulden på brodern, som var misstänkt för medhjälp till mord i början men nu har avskrivits från utredningen, ställer han sig inte bakom.

– Jag vill inte tro att det är han, säger 35-åringen.

Någon förklaring till varför hans dna finns på Lisa Holms kläder kan inte 35-åringen ge. Att man har hittat blodspår i mjölkrummet där hon ska ha hängts tycker han däremot inte är så konstigt.

– Det kan finnas mitt blod lite överallt. Jag har plockat ner rör där, säger han.

35-åringen håller fast vid att han aldrig har sett Lisa Holm. Och mellan klockan 18 och 20 på kvällen när hon försvann säger han sig ha varit hemma. Fast hans alibi svajar.

Hustrun vill nämligen inte vittna. Tingsrätten ringde upp henne och hon svarade med tunn röst att hon vägrar att vittna mot sin man.

Han får heller inget stöd för beskrivningen att han har varit hemma och spelat onlinespel på kvällen eftersom åklagaren kunde visa att datorn inte hade använts för internettrafik.

Pekas ut av vittne

Men besvärligast för 35-åringen var att en kvinna, som var ute och joggade kvällen innan Lisa Holm försvann och mötte en man som frågade efter vägen och försökte få henne att kliva in i bilen, tydligt pekade ut den åtalade.

– Det är han, sade hon.

Utpekandet stärker åklagarens teori om att det var så 35-åringen gjorde för att locka till sig Lisa Holm. Försvarsadvokaten tonar dock ner utpekandet.

– Förut var hon osäker och nu har det varit mycket mediabevakning som kan ha påverkat henne, säger Inger Rönnbäck.