Det var den 30 januari i år som en grupp  släktingar på 17 personer var på födelsedagsfest på Stadshotellet. Sällskapet ska ha sjungit och roat sig allt mer högljutt innan en ur personalen bad dem att dämpa sig.

I samma veva ska de ha blivit tillsagda att det inte var okej att kalla hotellets personal för saker som ”turkjävel”, ”hora”, ”fitta” och ”bögjävel”, vilket några ur sällskapet ska ha gjort. En man i 65-årsåldern ska även ha gett en i personalen en rak höger så att dennes glasögon gick sönder, skriver Hallands Nyheter.

Fler dök upp och en annan ska ha hotat med ytterligare våld. Till slut tryckte personalen på överfallslarmet och tillkallade polis.

När polis kom till platsen hade de värsta bråkstakarna gett sig av, men det var fortfarande så pass turbulent att de blev tvungna att använda pepparspray och kalla på ordningsvaker och förstärkning från Falkenberg.

Nu åtals den 65-årige mannen för misshandel och våldsamt motstånd och hans hustu i dryga 60-årsåldern för våld mot tjänsteman efter att ha uppträtt aggressivt då polisen skulle omhänderta en av männen, uppger tidningen.