Justitieminister Jean-Jacques Urvoas säger att Abdeslam kommer att hållas isolerad på ett fängelse i Paris-regionen övervakad av specialtränade vakter.

26-årige Abdeslam är fransk medborgare av marockanskt ursprung, men uppvuxen i Belgien. Han misstänks vara den enda överlevande förövaren bakom terrordåden i Paris i november.

Han greps efter en dramatisk polisjakt den 18 mars, bara fyra dagar innan Bryssel skakades av självmordsdåden på flygplatsen Zaventem och i tunnelbanan.

Abdeslam står även anklagad för försök till mord i Belgien i samband med en skottlossning i Bryssel tre dagar innan han greps, där en av hans medhjälpare dödades och fyra poliser skadades. Han har vägrat att svara på frågor sedan dagen då han greps i Belgien.

Sven Mary, Abdeslams belgiske försvarsadvokat, säger till den franska tidningen Liberation att han utsatts för angrepp sedan han tog sig an fallet, enligt nyhetsbyrån Reuters. I tidningsintervjun talar han nedlåtande om sin klient:

– Han är en liten idiot från Molenbeek, från en värld av småkriminella – mer en efterföljare än en ledare, med en hjärna som ett tomt askfat.