Fakta: Vad har hänt?

Skottlossning rapporterades från West Excecutive Drive på väg mot 17:e gatan och Pennsylvania Road i närheten av Vita huset. Där närmade han sig en säkerhetskontroll. Han visade ett vapen och blev ombedd att lägga ner det på marken, men vägrade. Då sköts han av en uniformerad Secret Service-agent.

Händelsen inträffade vid 14-tiden på eftermiddagen lokal tid (21-tiden svensk tid).

När larmet gick spärrades Vita huset och kvarteren däromkring av. En helikopter cirkulerade ovanför.

Flera medier rapporterar att tillståndet är kritiskt för mannen som sköts. Varför han visat ett vapen var inte känt.

Ingen som arbetade i Vita huset skadades. USA:s president Barack Obama befann sig inte där. Vicepresidenten Joe Biden var däremot i byggnaden och fördes i säkerhet.

Källor: Washington Post, The New York Times och CNN.

Vicepresident Joe Biden var däremot i byggnaden, och fördes i säkerhet.

Ingen som arbetar i Vita huset skadades, sade en företrädare för presidentens stab och tillade att Obama har informerats om händelsen.

Poliser och ambulanser syntes i området väster om Vita huset efter att vittnen hört skott avlossas där. Reportrar som arbetar i Vita huset förbjöds att lämna byggnaden, som tillfälligt spärrades av.

Enligt AFP, som citerar tv-kanalen CNN, hade en man dragit vapen mot Secret Service-agenter, och en av dem sköt honom. The New York Times rapporterar att mannen fördes till sjukhus. Sjukvården uppgav att han hade fått livshotande skador.

Poliser uppgav att den misstänktes bil har lokaliserats. Federala agenter med bombhundar undersökte fordonet, en fyradörrars vit sedan, nära 17:e gatan och Constitution Avenue.

Ett massivt polisuppbåd arbetade i området, och Cheikh Basseme berättade att han väntande på att få hämta sin bil som var parkerad i området.

– Det är väldigt frustrerande. Vi bara väntar och väntar. Det har gått två timmar nu, säger han enligt The Washington Post.