Amanda Fisher, 23-åring från Texas, fick sig en rejäl chock när hennes vän visade en bild på en tjej som såg precis ut som henne. Kompisen hade kommit över bilden av hennes dubbelgångare av en slump på Instagram, rapporterar NY Daily News.

Amanda kunde inte stilla sin nyfikenhet. Hon ville veta vem denna tjej var. Därför lade ut hon ut en efterlysning på fotosajten imgur tillsammans med en bild på sig själv och sin dubbelgångare.

LÄS MER: Caroline, 34, hittade sin dubbelgångare – på 100 år gammal bild

”De hittade henne på Instagram med det verkar inte som att hon använder det särskilt mycket. Jag har en känsla av att hon använder imgur med tanke på de bilder hon lagt upp. Jag hoppas att hon kan se det här och bli lika chockad som jag!”, skriver Amanda i efterlysningen.

Bara några dagar senare hade en person identifierat hennes kopia som Meredith Pond, 22, från Indiana, USA. Amanda spårade upp henne på Facebook och tog kontakt.

LÄS MER: Letade världen över efter sin "tvilling" – hittade henne en timme bort​

Till Buzzfeed säger Amanda att hon inte riktigt kan berätta vad hennes tvilling har sagt men att hon förmodligen blev lite rädd och förvirrad till en början. Vad gäller hennes egen reaktion så uteslöt hon inte till en början möjligheten att de två kanske separerats vid födseln. Men trots att de näst intill är identiska så skiljer sig deras näsor åt lite.

– Om vi vore tvillingar så är hon mer lik min mamma och jag min pappa, säger Amanda.