Fakta: Civila drabbas hårt

Jemen är det fattigaste landet i regionen. Konflikten mellan regeringsstyrkor och de Iranstödda Huthirebellerna har förvärrat svält och sjukdomar i landet.

Nästan 6 000 människor har dödats sedan den saudiskt ledda alliansen gick in i konflikten för att flygbomba rebellerna i mars förra året. Nästan hälften av offren är civila, enligt FN.

FN:s Jemensändebud har försöka övertyga regeringssidan samt rebellerna och deras allierade om att delta i en ny omgång av fredssamtal.

Byarna ligger i provinsen Saada som är ett fäste för de shiamuslimska Huthirebellerna, skriver AFP.

– Det är obegripligt hur skoningslöst kriget i Jemen förs. All respekt saknas för civila och sjukvårdsarbetare, ingen är säker längre, säger Katrin Kisswani, sjuksköterska och ordförande för MSF i Sverige, i ett uttalande.

Ambulansföraren, som arbetade för ett sjukhus i staden Saada, dödades när han anlände till byn Dhayan efter ett tidigare bombanfall. Enligt MSF utsattes byn för nya anfall när människor hade samlats för att ta hand om offren för den första bombningen.

MSF säger att uppgifterna om antalet döda och skadade är osäkra.

Minst fyra personer dödades också och tio skadades när ett MSF-stött sjukhus utsattes för ett raketangrepp i Jemen den 10 januari. Det var tredje gången på fyra månader som en MSF-anknuten klinik drabbas av striderna.

Mer än 5 800 människor har dödats i Jemen sedan Saudiarabien och dess allierade i mars i fjol började sina flyganfall mot Huthirebellerna. Omkring hälften av offren har varit civila, enligt FN.