Fakta: Power Big Meet

Power Big Meet i Västerås pågår från torsdag till lördag. Arrangörerna räknar med cirka 20 000 besökande fordon och beskriver Power Big Meet som "världens största bilträff".

Johannisbergs flygfält är centrum för evenemanget men det sker även bland annat finbilscruising i centrala Västerås.

Under sker även bedömning av bilar i klasser som hot rod, street machine, pickup & jeep, europebil, custom och classic.

Källa: Power Big Meets hemsida

Daniel Blomqvists Buick är USA-tillverkad och av 1952 års modell, men bilen såldes till Malmö som ny och har sedan dess rullat i Sverige.

– Det är svenska mätare och allt, berättar ägaren om den himmelsblå skönheten som dagen till ära är putsad i minsta förkromade detalj.

Inför uppvisningen manade arrangörerna alla deltagare att "ha självkritik" då bara 200 lyckliga väljs ut. Men det är femte gången som Blomqvist glider runt i centrala Västerås med sin Buick under finbilscruisingen, och i år får han sällskap av sin bror, dennes dotter och några kompisar.

– Vi blir sex stycken, säger Blomqvist och tillägger att han tycker det är kul med responsen från publiken.

– Det är flera som ställer sig upp och applåderar, och de tar kort. Jag tror de uppskattar jäkligt mycket när man kommer med en sådan här gammal bil, säger han.

Arrangörerna beskriver Power Big Meet som "världens största bilträff", och man räknar med kring 20 000 besökande fordon. Polisen har inga exakta siffror men bedömer att evenemanget besöks av "tiotusentals" människor.