Så blir Apples presentation
Detta kommer vi (nog) få se:
  • Iphone 5. Att nästa Iphone får en skärm på 4 tum och ny design är numera nästintill fastslaget. Den kommer dessutom bli snabbare, få ny kontakt och förflyttat hörlursuttag.
  • IOS 6. Nästa version av operativsystemet till Iphone bjuder på flera nyheter. Apple har gjort en egen kartfunktion som ersätter Google Maps, Facebookintegrationen är större och Facetime fungerar utan wifi. Appen ”Passbook” samlar kuponger, biobiljetter och boardingkort.
  • Nya Ipod. Troligtvis kommer även Ipod Touch att växa i takt med Iphone 5. Men även Ipod Nano och Ipod Shuffle kan uppdateras.
Detta kommer vi (nog) inte få se:
  • Ny Ipad. Ryktena om en miniversion av Ipad är ihärdiga. Det betyder att de förmodligen stämmer. Men att Apple skulle visa den nya surfplattan samtidigt som Iphone 5 är inte särskilt sannolikt.
  • En tv-apparat. "Jag knäckte det till slut”, är Apples tidigare vd Steve Jobs välciterade ord om tv-branschen. Men att det skulle innebära en tv-apparat med Apple-logga är ett långsökt antagande.
  • En Spotify-dödare. Faktum är att Apple skulle skjuta sig självt i foten genom att byta affärsmodell i Itunes som är världens största digitala musikbutik. En radioversion av Itunes kan bli aktuell, men då krävs troligtvis längre förhandlingar med skivbolagen.

Det är finansbolaget JPMorgan Chase som beskriver den amerikanska ekonomin i en ny rapport. Där menar en analytiker att en stark försäljning av Iphone 5 skulle kunna kraftigt påverka landets BNP.

Under fjärde kvartalet i år skulle Iphone 5 till och med kunna bli skillnaden mellan en ekonomisk besvikelse och ett helt okej bokslut för USA, skriver Washington Post. Rapporten är bara ett av flera tecken på de höga förväntningar som finns på nästa modell av Iphone. 

Som vanligt översvämmas nätet av rykten om hur mobilen kommer se ut och vad den kommer innehålla. Metro reder ut vad som är mest troligt, och vad som inte alls stämmer.