På måndagen greps 24 personer som misstänks höra till den maffiagrupp som styrt brödmarknaden i Neapel i åratal. Från dagligvarubutiker till gatuförsäljare – alla har de tvingats att köpa sina produkter från bagerier som kontrolleras av Camorran eller fått betala dyrt för sin vägran.

Enligt polisen har Camorran också sett till att brödpriserna ligger långt över marknadspriset.

Sedan Camorrabossen Carlo Lo Russo greps i april i Nice på franska Rivieran har myndigheterna även granskat hans familj och släktingar. Övervakning och hemlig avlyssning ledde fram till måndagens tillslag där de gripna anklagas för allt från samröre med maffian, narkotikaförsäljning, utpressning, illegala vapeninnehav och mord.

Maffian i Italien består av tre huvudgrupper: Cosa Nostra på Sicilien, 'Ndrangheta i Kalabrien och Camorran i Neapel. Den senare utlöste för några år sedan folkliga massprotester eftersom maffiasyndikatet misstänktes för att ligga bakom hundratals olagliga soptippar utanför Neapel. När soporna brändes bildades giftig rök, och läkare vittnade om en kraftig ökning av antalet cancerfall.