Spekulationer och rykten om modell 6 av Apples hajpade mobiltelefon Iphone har börjat puttra på internet. Och nördarna är kreativa. Utifrån en patentansökan som Apple lämnat in till det amerikanska patentverket har en person skapat en bild över hur den Iphone 6 kan komma att se ut. 

Enligt patentskissen kommer den nya modellen ha en välvd och runtgående skärm helt utan fysiska knappar. Till och med Apple-signaturen "hemknappen", som finns både på Iphone och Ipad, är borta. 

Market.se rapporterar att innehåll ska kunna visas både på fram- och baksidan av skärmen. Det skulle i så fall ge helt nya möjligheter för speltillverkare. Dessutom spekuleras det om att Iphone 6 kommer klara videosamtal i 3D.

Åsikterna om skissen går dock isär. Brittiska sajten Phonesreview kallar designen inspirerande, även om de håller det för osannolikt att den blir verklighet redan i Iphone 6. Cultofmac.com ratar dock den välvda skärmen jämte fotknölarna: 
"Vissa idéer kan se coola ut på pappret, men den verkliga produkten skulle bli ett skämt."

Hur den än kommer se ut väntas Apple släppa Iphone 6 i början av nästa år. En uppdaterad version av femman, Iphone 5S, ryktas nå butiker i slutet av 2013.