Topp & stopp!

Metro gillar
HD-kameran. Ännu roligare än flygturerna i sig är nog möjligheten att föreviga dem med på högupplöst video. Så kan du för alltid njuta av dina vänners överraskade miner.

Metro ogillar
Batteritiden. På bara minuter är batteriet slut och farkosten måste laddas om. Det är för trist alltså och en av anledningarna till att det går så fort att tröttna på AR Drone.

In i minsta detalj

Parrot AR Drone 2.0

Pris: 3 000 kr.

Mått: 52,5 x 51,5 cm

Vikt: 380 g

Vad är detta för rymdskepp?
Franska Parrot gör i första hand trådlösa hörlurar och högtalare. Men de ligger även bakom helikoptern AR Drone, som du styr med mobilen.

Aha, en fjärrstyrd helikopter – pappaleksak nummer ett?
Det är, först och främst, en leksak. Och pappor trängs om att få leka med den. Men vem som helst som greppar rodret kommer att förälska sig, mamma som pappa och liten som stor.

Det är kul att flyga?
Det är framförallt förvånansvärt lätt att flyga. Dessutom är drönaren utrustad med hd-kamera, vilket innebär att du kan dokumentera dina flygturer. Det är som upplagt för att busa och spionera på kollegor.

Varför just kollegor, är det inte roligare hemma?
Att kunna flyga med helikoptern kräver rätt stora, fria ytor. Därför passar den perfekt i ett öppet kontorslandskap. Där hemma gör den sig i stället bäst utomhus och är alltså överlägsen på sommaren.

Men hur länge är det kul egentligen?
Ja, det tar dessvärre inte mer än en vecka eller så innan det börjar kännas lite gammalt. Att batteriet måste laddas så ofta är kanske det mest uttröttande.

I en mening?
Dyr leksak för flygglada med spionambitioner.