Tidslinje: Arbogafallet

Augusti 2015: Den 41-åriga kvinnans make hittas död i Hjälmaren utanför Arboga. Polisen inledde ingen förundersökning om brott.

Sommaren 2016: Kvinnan utreds för sexuellt utnyttjande av flera tonårspojkar, men utredningen läggs ner.

3 augusti: Kvinnans far hittas död och kvinnans mor skadad i en sommarstuga. Inledningsvis misstänks mamman för mordet, men efter några dagar klassas hon i stället som brottsoffer.

16 augusti: 41-åringen grips på Arlanda då hon försöker lämna landet. Även hennes 18-årige sambo grips. Båda anhålls misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

19 augusti: Kvinnan och hennes sambo släpps fria efter beslut av åklagaren.

29 augusti: Åklagare inleder en förundersökning om mord och försök till grovt bedrägeri med anledning av den 41-åriga kvinnans makes död 2015.

30 augusti: 41-åringen och 18-åringen grips i Trondheim. Både svensk och norsk polis deltar i insatsen.

31 augusti: Åklagaren bekräftar att misstankegraden mot paret har höjts. Nu är de på sannolika skäl misstänkta för mordet på kvinnans pappa och mordförsöket på hennes mamma. Paret förhörs i Sverige och förs till Västerås där mer omfattande förhör ska genomföras.

2 september: De två misstänkta begärs häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

21 oktober: Kvinnan och mannen ska genomgå en större psykiatrisk undersökning då experter vid en mindre omfattande undersökning funnit att de "kan lida av en allvarlig psykisk störning".

8 november: 41-åringen delges misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

15 november: Graven där kvinnans exmake vilar öppnas.

Vid ungefär halv sju i morse inleddes gravöppningen vid Gustavsbergs kyrkogård utanför Stockholm. Kyrkogården var avspärrad och stängd för besökare. Även luftrummet ovanför platsen spärrades av.

– Det här är väldigt unikt. Det här ska ske med värdighet och det får ta den tid det tar, säger Anders Hedström, presstalesperson vid Västmanlandspolisen till TT.

Hittades drunknad

– Det har fungerat så bra som man hade kunnat önska. Stoftet har förts till Uppsala, och i morgon ska det vara en rättsmedicinsk obduktion som genomförs av två rättsläkare

säger åklagaren Johan Fahlander till Expressen.

Han uppger även att kvarlevorna, som ska ha varit "förhållandevis välbevarade", ska magnetröntgas under tisdagen.

I oktober fick polis och åklagare klartecken att öppna graven. Mannen hittades död i Hjälmaren i augusti förra året. Polisen inledde då ingen förundersökning om brott, men den senaste tidens händelser kring mannens tidigare hustru har skapat misstankar kring mannens död.

– Det är en mordutredning detta och det har inte skett en rättsmedicinsk obduktion. Det ska ske när man misstänker brott. Det här är en mer omfattande undersökning än när man inte har en brottsmisstanke, säger åklagaren Johan Fahlander till TT.

TT: Har det skett någon form av undersökning tidigare?

– Ja, det har det. Men jag vill inte gå in på vad som gjorts tidigare.

Han vill inte kommentera vilka specifika fynd som det letas efter under obduktionen.

Livförsäkring

I augusti i år hittades kvinnans pappa mördad och hennes mamma skadad i en sommarstuga vid Hjälmaren. Och sedan kvinnan och hennes 18-årige pojkvän blivit misstänkta för de brotten inleddes en förundersökning om mord angående makens död. En förundersökning om försök till grovt bedrägeri har också inletts och rör misstankar om att kvinnan ansökt om livförsäkring i makens namn, och även begärt ersättning från försäkringen. Ingen formell misstanke har riktats mot kvinnan kring ex-makens död.

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige pojkvän sitter häktade sedan den 2 september efter att ha gripits i Trondheim i Norge.

– Jag vill inte kommentera förhållandet mellan de här två olika undersökningarna. Men det sker kontinuerliga utredningsåtgärder och förundersökningen är inte avslutad ännu, säger Johan Fahlander.