Fakta: Arbogaärendet

Augusti 2015: Den 41-åriga kvinnans make hittades död i Hjälmaren utanför Arboga. Polisen inledde ingen förundersökning om brott.

Sommaren 2016: Enligt flera medier ska kvinnan ha utretts för sexuellt utnyttjande av flera tonårspojkar, men utredningen lades ner.

3 augusti: Kvinnans pappa hittades död och kvinnans mamma skadad i en sommarstuga. Inledningsvis missänktes mamman för mord på pappan, men efter några dagar klassades hon i stället som brottsoffer.

16 augusti: Den 41-åriga kvinnan greps på Arlanda då hon försökte lämna landet. Även hennes 18-årige sambo greps. Båda anhölls misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

Polisen genomför under torsdagen en teknisk undersökning av den mordmisstänkta kvinnans lägenhet på en ort i Södermanland. Även en polishund används och förutom att söka i kvinnans lägenhet undersöks även förråd i flerfamiljshuset, enligt TT:s reporter på plats.

Den 41-åriga kvinnan bor granne med sina föräldrar. Pappan mördades och mamman utsattes för mordförsök i en sommarstuga utanför Arboga i början av augusti.

"Vi har hejat"

Grannar till kvinnan har inte märkt något avgörande om hennes uppträdande.

– Vi har hejat på varandra. Det har sett hur harmoniskt ut som helst när man har sett henne gå här, säger en granne som inte vill figurera med namn.

En granne till kvinnans föräldrar träffade dem innan de skulle åka till sommarstugan.

– Jag åkte tillsammans med dem i hissen, mamman och pappan, när de skulle ut till stugan innan det hände. Det känns väldigt sorgligt. Det blir liksom mer verkligt när det kommer så nära, säger grannen.

– Hon är ju fortfarande mamma till henne (den mordmisstänkta), det gör det ju ännu mer sorgligt.

Allmänheten tipsar

Polisutredningen om dåden fortsätter, och allmänheten vill hjälpa till, enligt polisen.

– Det kommer en hel del tips och uppgifter till oss som vi tar omhand och gör en bedömning av, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen.

TT: Har ni fått in något bra tips?

– Jag kan inte värdera det, men allting som kommer in tas omhand och följs upp.

Kvinnan är anhållen misstänkt för mord och mordförsök. Även kvinnans 18-årige sambo är anhållen misstänkt för samma brott. Båda är anhållna som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, och nekar till brott.

Aftonbladet har pratat med kvinnans advokat, Amanda Hikes, som tycker att de bevis som hittills har presenterats mot hennes klient är bristfälliga.

– Enligt min uppfattning är det rena spekulationer, säger Amanda Hikes till tidningen.

Hon berättar att hennes klient mår dåligt.

– Det är en mycket påfrestande situation för henne, men hon är ju bara skäligen misstänkt.

Falsk försäkring

Dåden utfördes i en sommarstuga vid Hjälmaren. I augusti förra året hittades kvinnans make död i sjön. Den livförsäkring som hade tecknats på mannen var, enligt försäkringsbolaget If, falsk och beloppet om 2,5 miljoner kronor betalades inte ut. Förmånstagare var den 41-åriga kvinnan. Polisen inledde dock aldrig någon förundersökning om brott rörande den döde maken, och försäkringsbolaget har överklagat beslutet.

Även åklagare eller polis kan på eget bevåg inleda en förundersökning, men något sådant beslut är inte fattat, enligt Lisa Sannervik.

– All information som kommer fram tas omhand av oss och även i den delen. Men inga nya beslut är fattade om att inleda förundersökning där.

Senast på fredagen måste åklagaren begära att mannen och kvinnan ska häktas.