Beslutet att ge upp försöken att få fällande domar i fallet fattades av delstatsåklagaren Marilyn Mosby i samband med en förberedande förhandling på onsdagen mot polisen Garrett Miller. Tidigare har tre poliser friats medan ett rättegångsfel satte stopp för en process mot en fjärde.

Freddie Gray var 25 år när han den 12 april 2015 greps för vad polisen ansåg var innehav av en olaglig kniv. I polisfordonet, under transporten till arresten, fick han en svår ryggmärgsskada och föll i koma. En vecka senare avled han.

Fallet ledde till kravaller i Baltimore och gav ytterligare bränsle till debatten om hur svarta behandlas av polisen. Marilyn Mosby väckte åtal om allt från vållande till annans död och misshandel till mord och dråp.

En talesperson för delstatsåklagarmyndigheten i Baltimore bekräftar att samtliga kvarvarande åtalspunkter nu är nedlagda, och den republikanske presidentkandidaten Donald Trump anser enligt tidningen The Baltimore Sun att Mosby nu bör "väcka åtal mot sig själv". Av artikeln framgår att han är kritisk mot att hon väckte åtal mot poliserna och hur hon uttalat sig under presskonferenser.