Fakta: Opinionen i New Hampshire

Opinionsläget i New Hampshire som går till primärval på tisdag.

Republikaner:

00#0000000NamnStöd i procentDonald Trump, affärsman32,8Marco Rubio, Floridasenator11,8Ted Cruz, Texassenator11,3John Kasich, Ohioguvernör11,0Jeb Bush, tidigare Floridaguvernör9,3Chris Christie, New Jerseyguvernör6,3Carly Fiorina, tidigare HP-chef3,5Ben Carson, tidigare neurokirurg3,0DemokraterNamnStöd i procentBernie Sanders, Vermontsenator54,6Hillary Clinton, tidigare utrikesminister38,8Källa: Real Clear Politics sammanställning av mätningar

Efter avhoppet ställer sig den djupt religiöse tidigare Pennsylvaniasenatorn Rick Santorum bakom Floridasenatorn Marco Rubio – som kom på en överraskande stark tredjeplats i Iowas nomineringsmöten tidigare i veckan.

– Vi ser fram emot ett samarbete, och han kommer, förhoppningsvis, att vara väldigt aktiv i vår kampanj. Vi vill använda honom så mycket som han själv vill jobba för oss, säger Rubio till Fox News.

Avgörande

Tidigare i veckan gav den republikanske Kentuckysenatorn och libertarianen Rand Paul upp, liksom den förre Arkansasguvernören Mike Huckabee. Flera av deras mer mittenorienterade partikamrater har satsat stort på primärvalet i New Hampshire och ser det som avgörande.

– John Kasich, Chris Christie och Jeb Bush har alla kampanjat intensivt här. Om de bara får några procent i valet lär blir det svårt att motivera en fortsättning för dem, säger Chris Galdieri, statsvetare vid Saint Anselm College i New Hampshire, till TT.

Varken Christie, Bush eller Fiorina kommer dock över tioprocentsstrecket i opinionsmätningarna i New Hampshire. Nationellt är det än värre, där har ingen av dem ett stöd på över 5 procent. Både i New Hampshire och i landet i stort dominerar affärsmannen Donald Trump startfältet med ett stöd på drygt 30 procent.

Lång tvekamp

På den demokratiska sidan är fältet så smalt att det inte finns samma utrymme för avhopp. Marylands förre guvernör Martin O'Malley satte stopp för sin kampanj direkt efter nomineringsmötena i Iowa. Kvarvarande Vermontsenatorn Bernie Sanders och förra utrikesministern Hillary Clinton kommer att tampas om presidentkandidaturen länge – även om Sanders leder stort i New Hampshire.