Affären om utrikesminister Margot Wallströms lägenhetsaffär började i förra veckan med att Aftonbladet avslöjade att fackförbundet Kommunal vid flera tillfällen har hyrt ut sin krog Metropol Palais till nakenkabaré och champagnefester med porrstjärnan Puma Swede. Dessutom framkom att styrelsemedlemmar inte har betalat för sig på förbundets hotell eller för vidlyftiga representationsnotor i form av sprit, vin och shower.

Dagen efter avslöjandet avgick förbundets tredje vice ordförande och kassör Anders Bergström, men ordförande Annelie Nordström sade att hon stannar på sin post åtminstone till den ordinarie kongressen i maj.

Den 15 januari berättade utrikesminister Margot Wallström att hon fått en hyreslägenhet av Kommunal under sin tid som utrikesminister. Enligt Institutet mot mutor kan bostaden vara en otillbörlig förmån och därmed ett mutbrott.

Statsminister Stefan Löfven har sagt att Wallström borde ha ordnat bostad på något annat sätt men att han har fullt förtroende för henne.

I går sade Margot Wallström till TT att hon välkomnar granskningen av affären.

– Jag är helt lugn inför detta. Varsågoda och granska! Jag vet precis vad som har hänt och det är bara att undersöka. Det är bättre att allt kommer fram, att allting blir klargjort, sade Wallström efter måndagens utrikesministermöte i Bryssel.

Fram till måndagen var det 5000 personer som hade avsagt sig medlemskapet i Kommunal på grund av affären.