Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna pågår just nu. Artistduon Jecko och Jessie – kända från SVT:s Barnkanalen – hade utlovat trolleri, jonglering och akrobatik. Men ett nummer uppfattades som striptease runt stång, rapporterar SVT Uppsala.

– Många i publiken blev arga, och vi stoppade omedelbart showen. Jag och min kollega gick upp på scenen och bad om ursäkt och förklarade att det här inte var något som SKL står för, säger arrangören Tor Hatlevoll till SVT.

Cecilia Rådmark, anställd vid Götene kommun, såg showen och riktar skarp kritik mot SKL.

Hon anser att Karin Odermatt, som framförde akten, har behandlats mycket kränkande.

– Det här är hennes yrkesval. Jag anser att man förnedrat hennes yrke. Hon borde få en ursäkt, säger hon till Nya Lidköpings-Tidningen.

"Oerhört tråkigt"

Artisten Jocke Assarsson, Jecko i artistduon, är helt oförstående till uppståndelsen. Duon har varit aktiv i drygt 15 år och aldrig tidigare varit med om något liknande.

– En liten klick i publiken blev rädda för hur det skulle uppfattas utifrån. Det tycker jag är oerhört tråkigt. Det var ingen striptease utan en varietéakt. Det är en extrem fysisk akrobatisk akt där man använder en stolpe som utgångspunkt, säger han.

Lättklädd

Karin Odermatt, som uppfattades som lättklädd, var i själva verket iklädd en gymnastikkostym.

– Det går inte att ha på sig en overall då skulle man slå ihjäl sig. Man måste kunna greppa stången med hela kroppen för att inte ramla ned när numret utförs, säger Assarsson.

Oliver Rosengren, gruppledare för Moderaterna i Växjö, var en av dem som lämnade salen.

– Det kändes malplacé och i ljuset av vad som diskuterat tidigare givet kommunalskandalen. Det kändes konstigt och inte bekvämt, säger han till SVT.

SKL:s presschef Claes Bertilson står fast vid att det var ett lämpligt beslut att stoppa föreställningen.

– Många upprördes. De agerade på det enda sättet som de kunde göra, säger han till TT.