Pojken, som enligt uppgift är född år 2000, anhölls i måndags och i dag lämnade kammaråklagare Linda Wiking in sin framställan. Häktningsförhandlingen kommer förmodligen att äga rum i morgon.

Enligt häktningsbegäran finns ytterligare en målsägare, men kammaråklagaren vill inte kommentera detta ytterligare utan säger att hon inte kommer att uttala sig förrän efter häktningsförhandlingen.

– Jag har ingen vetskap om denna ytterligare punkt, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Gärningsmannen blev övermannad av andra boenden efter att han knivskurit den 22-åriga kvinnan, som enligt uppgift arbetade ensam på boendet, till döds.

Just ensamarbete på hem för vård eller boende, ofta kallat HVB-hem, får nu mer kritik. Många HVB-hem tar emot ensamkommande flyktingbarn.

Akademikerförbundet SSR, facklig organisation för bland annat socionomer, kräver att ensamarbete förbjuds och att Arbetsmiljöverket får i uppdrag att göra fler inspektioner på hemmen.

Åsa Regnér (S), som är minister med ansvar för socialtjänsten, har sagt att hon kommer att kalla till ett möte med kommuner och fackförbund för att diskutera problemen på HVB-hem.