Fakta: Dåden i Bryssel

Vid åttatiden på morgonen den 22 mars exploderade en bomb vid incheckningsdiskarna i avgångsterminalen på Bryssels internationella flygplats Zaventem. Strax därefter skakade en andra explosion flygplatsen.

Strax efter nio skedde en explosion på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek, som ligger alldeles intill EU-kommissionens högkvarter.

Minst 31 människor dödades och omkring 300 skadades i de båda attackerna, som extremistgruppen Islamiska staten har tagit på sig.

På övervakningsbilder från flygplatsen syns tre misstänkta som går med resväskor på bagagevagnar. En av flygplatsbombarna har av myndigheterna identifierats som Ibrahim El Bakraoui. Den andra flygplatsbombaren har pekats ut som Najim Laachraoui.

Ibrahims bror Khalid El Bakraoui var enligt åklagarna den som sprängde sig på tunnelbanestationen.

Fakta: Utpekade efter Brysseldåden

Ibrahim El Bakraoui (bror till Khalid El Bakraoui), 30 år

En av självmordsbombarna på Bryssels internationella flygplats Zaventem. Identifierad som den man som syns i mitten på de övervakningsbilder som släppts från flygplatsen. Utvisades förra året från Turkiet, som varnade Belgien för att han var potentiell terrorist.

Khalid El Bakraoui (bror till Ibrahim El Bakraoui), 27 år

Genomförde självmordsdådet på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek. Uppges ha kopplingar till en lägenhet i Charleroi i södra Belgien, varifrån attentatsmännen ska ha utgått vid attackerna i Paris i november.

Najim Laachraoui, 25 år

Den andre självmordsbombaren på flygplatsen. Syns längst till vänster på övervakningsbilder. Dagen före terrorattentaten gick belgiska åklagare ut med Laachraouis namn, då som eftersökt för inblandning i terrordåden i Paris i november. Hans dna hittades både i konsertlokalen Bataclan och vid Stade de France, två av platserna för Parisdåden.

Reda Kriket, 34 år

Greps den 24 mars av fransk polis i Boulogne-Billancourt utanför Paris, och misstänks ha förberett en ny terrorattack i Frankrike. Har enligt rättsdokument kopplats samman med huvudmannen bakom Parisdåden, Abdelhamid Abaaoud

"Faycal C"

Greps vid polisinsats i Bryssel den 24 mars. Misstänks för terrordåd, förberedelse till terrordåd samt för att ha ingått i en terrororganisation. Obekräftade medieuppgifter pekar ut honom som den tredje personen, en man iklädd ljus jacka och hatt, som syns på övervakningsbilder från flygplatsen.

"Rabah N"

Greps efter Brysseldåden misstänkt för inblandning i planerna på det terrordåd som polisen säger sig ha stoppat i och med gripandet av Reda Kriket. Anklagas för terroraktiviteter och för att ha ingått i en terroristgrupp.

"Aboubakar A"

Anklagas för terroraktiviteter och för att ha ingått i en terrorgrupp.

Salah Abdeslam, 26 år

Europas mest efterspanade man efter terrordåden i Paris innan han greps den 19 mars i år, bara några dagar före terrorattackerna i Bryssel. Har via sin advokat sagt att han inte kände till planerna på Brysseldåden.

Källa: AFP, Reuters, CNN, New York Times.

Den 40-årige mannen, som uppges vara algerier, greps enligt italienska medier i staden Bellizzi i södra Italien.

Bland annat Sky TG 24 rapporterar att mannen efterlysts av belgiska myndigheter efter att hans namn dök upp i papper som hittats vid en husrannsakan nära Bryssel i oktober.

Där ska dokument ha påträffats med foton och täcknamn för både några av gärningsmännen från Parisattackerna i november och Brysselattackerna i veckan.

Ytterligare misstänkta

Under lördagen namngavs ytterligare tre misstänkta terrorister av belgiska åklagare. Av säkerhetsskäl sköts också en manifestation mot terrordåden, som skulle ha ägt rum på söndagen, upp på obestämd tid.

En man som namnges som "Faycal C" är en av de personer som greps i polisens insats i Bryssel i torsdags, säger åklagaren i ett uttalande som nyhetsbyrån AFP citerar. Mannen misstänks för terrordåd, förberedelse till terrordåd samt för att ha ingått i en terrororganisation.

Däremot har åklagarmyndigheten ännu inte bekräftat medieuppgifter som gör gällande att "Faycal C" är den tredje misstänkte attentatsmannen, iförd ljus jacka och hatt, som syns på övervakningskamerornas bilder från flygplatsen Zaventem, där två självmordsbombare sprängde sig i tisdags.

Samarbetar inte

Övriga två gripna som nu namnges är en "Aboubakar A" och en "Rabah N", skriver Reuters. Båda anklagas för terroraktiviteter och för att ha ingått i terroristgrupper, enligt nyhetsbyrån.

En fjärde person kommer att hållas i förvar åtminstone till och med söndagen. Det är samme man som under fredagen sköts och greps vid en spårvagnshållplats i Schaerbeek i Bryssel, skriver AFP.

Belgisk polis fortsätter samtidigt jakten på ytterligare personer som misstänks för inblandning i attentaten. Någon hjälp från terrormisstänkta Salah Abdeslam, som greps den 18 mars, verkar man dock inte få. Abdeslam, som misstänks ha varit inblandad i Parisdåden i november, har valt att tiga i de senaste polisförhören, uppger belgiska åklagare för medier.

Demonstration ställs in

I det fortsatt spända läget har Belgiens inrikesminister Jan Jambon och Bryssels borgmästare Yvan Mayeur bett stadens invånare att senarelägga sin demonstration mot terrorn. Manifestationen bör skjutas fram flera veckor, framhöll Jambon.

Arrangörerna meddelade på lördagseftermiddagen att de inte vill äventyra Brysselbornas säkerhet, och de har därför ställt in massmötet som var planerat till söndagen. Något nytt datum har ännu inte meddelats.