Fakta: Attackerna i Paris

Den 13 november 2015 gick beväpnade IS-jihadister till attack mot en fotbollsarena, flera kaféer och konserthuset Bataclan i Paris.

130 människor, varav 90 på Bataclan — dödades i de samordnade attackerna – de dödligaste i Frankrikes moderna historia.

Fakta: Attackerna i Bryssel

Vid åttatiden på morgonen den 22 mars exploderade en bomb vid incheckningsdiskarna i avgångsterminalen på Bryssels internationella flygplats Zaventem. Strax därefter skakade en andra explosion flygplatsen.

Drygt en timme senare skedde en explosion på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek, som ligger alldeles intill EU-kommissionens högkvarter.

32 människor dödades och omkring 300 skadades i de båda attackerna, som Islamiska staten har sagt sig ligga bakom, och som utfördes av självmordsbombare.

Rapporten som publicerats i dagstidningen De Tijd visar hur polisen hade tillgång till inspelade telefonsamtal som knöt kända terrormisstänkta till Salah Abdeslam, den enda attentatsmannen som överlevde attackerna. Polisen gick miste om sex av chanserna på grund av personalbrist, enligt rapporten.

Dessutom struntade polisen i en begäran från Spanien att lämna ut information om Salahs äldre bror Brahim Abdeslam sedan han rest till Spanien i mars 2015. Åtta månader senare sprängde Brahim Abdeslam sig själv till döds på ett kafé i Paris.

Salah Abdeslam har också knutits till terrorattackerna i Bryssel i mars i år. Den terrorstämplade rörelsen Islamiska statens högkvarter i Syrien har sagt sig ligga bakom båda attackerna.

Många uppgifter i polisrapporten har tidigare läckts till nederländska medier. De Tijd skriver att de nu har tillgång till hela materialet. Tidigare läckta delar har bland annat visat att polisen i Molenbeekdistriktet i Bryssel, där bröderna bodde, slagit larm om att bröderna radikaliserats och att de haft kontakt med Parisattackernas ledare Abdelhamid Abaaoud, men att larmet inte följdes upp.