Den lågmälde pensionerade kirurgen har under månader profilerat sig som en "underdog" som kämpat sig till USA:s finrum. En ansats som alldeles säkert tilltalar den amerikanska allmänheten.

Men outsidern Carson, som bland annat påstått att han försökt döda en klasskamrat i sin ungdom, innan han övervunnit sin ilska och slagit in på en mer rättfärdig väg i livet, får utstå hård kritik. Har Carson verkligen levt ett sådant tufft liv? frågar sig amerikanska medier, enligt nyhetsbyrån AFP.

Det blir inte bättre av att Carson anklagas för att ha ljugit om att han erbjudits ett stipendium till militärakademin West Point. Själv säger han att några sådana påståenden har han aldrig gjort.

Den ansedda webbtidningen Politico rapporterar dock att presidentaspiranten skrivit om stipendieerbjudandet redan 1996 i sin självbiografi "Gifted hands", och så sent som den 9 oktober i år upprepade han uppgiften i en tv-intervju.

– Det måste vara skandaler eller något. De börjar bli desperata. Nästa vecka är det väl min dagisfrökens tur att säga att jag brukade kissa i mina byxor, sade han på en presskonferens i Florida.

Det finns en pikant detalj i historien om West Point: Några stipendier existerar inte vid militärakademin, utan utbildningen är gratis för alla studenter som antas.