TERRORDÅDEN I PARIS. Två människor dödades och sju greps under en jättelik operation i jakten på de skyldiga bakom fredagens terrordåd i Paris.

Hundratals kraftigt beväpnade poliser samt militär deltog i gryningsräden, som riktades mot en lägenhet i Parisförorten Saint-Denis. Underrättelser tydde på att den man som pekats ut som hjärnan bakom terrorattackerna, 27-årige Abdelhamid Abaaoud, fanns i bostaden, säger åklagare.

Tre poliser och en person ur allmänheten skadades under operationen enligt Reuters. (TT)

Foto: Francois Mori/AP/TT

POLISEN UNDANRÖJDE SOVPLATSER. Ett 15-tal poliser städade i går upp vid den plats där flera EU-migranter protesterar utanför stadshuset i Malmö. Madrasser, filtar, sovsäckar och annat skrymmande material plockades bort och slängdes i en container.

Endast ett tiotal av de hemlösa migranterna och ungefär lika många aktivister befann sig på platsen. Enligt TT:s reporter på plats gjordes inget motstånd mot polisens insats. (TT)

Foto: John Alexander Sahlin/TT

BOMBLARM PÅ KASTRUP. En misstänkt väska i avgångshallen på Köpenhamns flygplats Kastrup utlöste en evakuering av terminal 3 i går. Polisen blåste av larmet efter knappt två timmar – väskan innehöll inget farligt föremål.

Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att misstankarna baserades på en konversation som hade hörts på flygplatsen. Men sedan bombgruppen undersökt väskan kunde polisen konstatera att larmet var falskt. (TT)

Foto: Emil Hougaard/Scanpix Danmark/TT