– Vad är det som säger att dna:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka.

Bilevicius nya advokat Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Fakta: Mordet på Lisa Holm

7 juni: 17-åriga Lisa Holm försvinner när hon ska åka hem efter sitt arbetspass på ett kafé på Kinnekulle.

8 juni: Hennes handske hittas i en lada intill kaféet. En stor sökinsats inleds. Fler ägodelar hittas längs en grusväg under de närmaste dagarna.

12 juni: Flickans kropp hittas gömd i en byssja några kilometer bort. 35-årige Nerijus Bilevicius, som arbetar i området, hämtas till förhör.

23 oktober: Bilevicius åtalas för mord, mot sitt nekande.

17 november: Skaraborgs tingsrätt dömer Bilevicius till livstids fängelse. Han ska också betala 150 000 kronor i skadestånd till Lisa Holms familj. Enligt domen blev flickan hängd i ladan. Motivet för brottet var sexuellt.

8 februari: Göta hovrätt fastställer tingsrättens dom, som Bilevicius överklagat.

12 februari: Bilevicius byter advokat. Inger Rönnbäck ersätts av Björn Hurtig inför överklagandet till HD.

Nerijus Bilevicius bytte advokat efter den fällande domen i Göta hovrätt. Hans nya försvarare, Björn Hurtig, sade tidigt att han behöver extra tid. Sista dagen för en formell överklagan till Högsta domstolen är på måndag, men Hurtig kommer sannolikt att få några veckor till för att utveckla sin klients talan.

Bilevicius nekar till att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i juni. Men flickans kropp hittades i en arbetsbod som han hade tillgång till, och hans dna fanns många ställen på hennes kläder. Dna-spåren har en central roll som bevis, även enligt Björn Hurtig.

– Det finns en hypotes i målet att dna:t kommit dit när man hängt flickan. Men vad är det som säger att dna:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka. Dna kan avsättas genom att man försöker skydda någon annan som begått ett brott, säger Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Det öppnar för att Bilevicius kan tänkas medge att han gömt flickans döda kropp. Men advokaten vill inte gå vidare i resonemanget innan det utförliga överklagandet lämnas in.