– Det finns inget som i nuläget pekar på att detta var riktat mot just den här mannen. Vi tror att gärningsmännen helt enkelt legat och väntat på ett lämpligt offer, säger Lars-Håkan Lindholm, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Överfallet ägde rum vid 20-tiden i måndags. Den 60-årige entreprenören var på tillfälligt besök i Malmö där han skulle hämta upp sin fru.

– Han hade lite tid över och tänkte att det skulle vara skönt med en promenad, säger Lindholm.

Medan mannen strosade runt i parken kom en kvinna fram till honom och bad om cigaretter. När mannen senare skulle sätta sig i sin bil dök kvinnan upp igen och tilltalade honom. Strax därpå rusade tre maskerade män ut från ett närliggande buskage.

– Vi har vittnen som såg hur gärningsmännen drog ut offret från bilen och misshandlade honom, säger Lindholm.

I samband med misshandeln ska trion försökt sätta handbojor på sitt offer och dra in honom i bilen, men misslyckats efter att 60-åringen gjort motstånd. Gärningsmännen lämnade då kvar sitt offer på marken och körde i väg i hans bil, en Volvo S80. Det kvinnliga lockbetet försvann troligtvis i samma bil.

– Mannen är svårt chockad och har inte kunnat lämna något bra signalement i de inledande förhören. Vissa vittnen ska ha sett bilen köra i väg i riktning mot Inre Ringvägen, säger Lindholm.

Ärendet rubriceras som rån och försök till människorov. Händelsen är den andra på knappt två veckor där en företagare i Skåne rånats under spektakulära omständigheter. Den 22 augusti hittades en man bunden på Vikingsstrand i Helsingborg efter vad som polisen misstänker vara ett utpressningsförsök och rån. Det ärendet är fortfarande under utredning.