Fakta: Enad front mot Boko Haram

I maj 2014 enades Nigeria, Benin, Kamerun, Tchad och Niger om att tillsammans bekämpa Boko Haram,

Senare samma månad uppgav Nigerias arméchef Alex Badeh att de bortrövade flickorna hade lokaliserats men varnade för att en räddningsoperation kunde riskera deras liv.

I oktober avfärdade Boko Haram-ledaren Abubakar Shekau rykten om att en uppgörelse ingåtts med nigerianska myndigheter och sade flickorna hade konverterat till islam och blivit bortgifta.

Under tiden flickorna hållits fångna har självmordsattacker utförda av kvinnor och unga flickor ökat mot moskéer, marknader och busstationer

FN:s säkerhetsråd har sagt att masskidnappningen kan innebära brott mot mänskligheten.

Källa: AFP

Hon hittades av aktivister i Sambisa-skogen, uppger en ledare för aktivistgruppen Bring back our girls, som kämpar för att de bortförda barnen ska släppas. Enligt flickan har sex av de bortförda flickorna dödats.

BBC uppger att Boko Haram fortfarande håller 218 flickor fångna.

Flickan fördes till sin hemstad Mbalala, som ligger i närheten av Chibok, där flickorna kidnappades.

– Hon träffade sina föräldrar innan hon togs till militärbasen i Damboa, sade den lokala ledaren Ayuba Alamson Chibok.

Flera källor uppger för nyhetsbyrån AFP att flickan tycks ha fött barn under tiden i fångenskap. Enligt BBC var hon 17 år när hon fördes bort och är nu 19.

Masskidnappningen i Chibok i april 2014 skapade rubriker runt hela världen och utlöste en våg av vrede både i Nigeria och utomlands.

Månaden därpå framträdde Boko Haram-ledaren Abubakar Shekau på en video och hotade att sälja flickorna som slavbrudar. I oktober samma år lyckades tre flickor fly från kidnapparna.