Uttalandet om stoppade flygningar gjordes av utrikesminister Philip Hammond sent på onsdagen. Han sade att inga brittiska flyg tillåts lämna flygplatsen vid turistorten tills vidare. Bara de allra nödvändigaste flygningarna tillåts till Sharm el-Sheikh, skriver Reuters.

Antydningarna förstärktes om att ett möjligt attentat kan ha orsakat flygkatastrofen. Amerikanska underrättelserapporter hävdade på onsdagen att Islamiska staten (IS) hade planterat en bomb ombord enligt CNN. Men den amerikanske myndighetspersonen undvek att säga att slutsatsen var slutgiltig.

Stoppar flyg

Den brittiska regeringen hade redan tidigare på onsdagen uppmanat flygbolag att skjuta upp avgångar från den egyptiska turistorten i väntan på ytterligare undersökningar. Regeringen underströk dock att det var "en försiktighetsåtgärd" och att ytterligare undersökningar krävs.

Svenska utrikesdepartementet ändrar inte sin reserekommendation för Egypten. I den avråds från alla resor till Sinailhalvön utom till Sharm el-Sheikh där UD avråder från icke nödvändiga resor.

SAS har en avgång på lördag mellan Köpenhamn och Sharm el-Sheikh. I nuläget ska den gå som planerat.

– Men vi utvärderar situationen hela tiden, säger Trine Kromann-Mikkelsen, presschef för SAS i Danmark.

Den ryska haverikommissionen uppgav att dokument, föremål och material som är betydelsefulla i utredningen har hittats i Sinai. Kommissionens talesman Vladimir Markin säger till nyhetsbyrån Interfax att de egyptiska myndigheterna har utvidgat ytan som genomsöks.

IS vidhåller

Terrorgruppen IS vidhåller att det ryska flygplanet sköts ned.

"Vi har ingen skyldighet att förklara hur det störtade", heter det i ett uttalande från IS rapporterar AFP.

En egyptisk diplomat har sagt till Interfax att Egypten inte höll på med någon antiterroroperation i området som planet en Airbus A321 flög över.

Experter säger att utredningen av flygkraschen kommer att tid, då de så kallade svarta boxarna och rester av flygvraket ska gås igenom.

Samtliga 224 personer ombord omkom i flygkraschen.