Beskedet kommer efter att labourledaren Jeremy Corbyn på ett internt möte gett Labours parlamentsledamöter rätten att rösta efter sin egen övertygelse när frågan om den brittiska flyginsatsen i Syrien kommer upp.

Corbyn själv är en övertygad krigsmotståndare. Men han har inte hela parlamentsgruppen med sig utan en del av Labours ledamöter stöder premiärminister Camerons förslag att Storbritannien deltar i den USA-ledda koalitionens bombningar av terrorgruppen Islamiska statens styrkor i Syrien.

Cameron försvarar en brittisk insats med att det sker i "självförsvar" för att minska terrorhotet, skriver AFP. Britterna deltar redan i bombningarna mot den jihadistiska extremiströrelsen i Irak.

Jeremy Corbyn, som är starkt ifrågasatt i sitt parti, har stått inför det svåra valet att låta parlamentsledamöterna rösta fritt och därmed försvaga sitt ledarskap, eller att riskera ett uppror i delar av partiets parlamentsgrupp och att skuggkabinettet spricker.

2013 förlorade Cameron omröstningen om militära insatser i Syrien efter motstånd från Labour och även inom det egna Torypartiet.