Med förstärkt polisbevakning återöppnades Bryssels drygt 400 skolor på onsdagen efter det extralov som orsakat av den höga hotnivån.

Här och var hördes visserligen föräldrakritik mot att polisen inte var så talrik som vissa hade hoppats.

– Vi har inte möjlighet att placera två poliser framför varje skola på morgonen och eftermiddagen. Men vi har mobila patruller som rör sig från skola till skola, ursäktar sig Bryssel-kommunen Molenbeeks borgmästare Francoise Schepmans för tidningen Le Soir.

Även tunnelbanan är igång igen. Tills vidare trafikeras dock bara 35 av 69 stationer. Så sakteliga har också biografer och andra publikevenemang öppnat upp på nytt. Fotbollspubliken får emellertid vänta ett tag till. Söndagens ligamatch mellan Anderlecht och Oud-Heverlee kommer att spelas inför tomma läktare, av säkerhetsskäl. Samma sak gäller även för Club Brygge och italienska Napoli i Europa League på torsdagen.

Hittills har tillslagen i Belgien resulterat i att fem personer formellt är misstänkta för terroristbrott, med koppling till attackerna i Paris den 13 november. Den internationellt efterlyste Salah Abdeslam, bror till en av de attentatsmännen i Paris, är dock fortfarande på fri fot.