Fakta: Angela Eagle

Valdes in i parlamentet för Labour 1992 för valkretsen Wallasey i England. Hennes tvillingsyster Maria Eagle är också Labourledamot i parlamentet.

Angela Eagle är den andra öppet lesbiska ledamoten i parlamentet efter att ha kommit ut i en intervju 1997. Maureen Colquhoun var den första på 1970-talet.

Eagle är 55 år och har haft en rad framträdande poster, bland annat i de tidigare premiärministrarna Tony Blairs och Gordon Browns regeringar.

Var skuggminister i Ed Milibands skuggregering, liksom i skuggregeringen som bildades av efterträdaren Jeremy Corbyn. Avgick i början på veckan i samband med parlamentsgruppens pågående revolt mot Labourledaren.

Väntas utmana Corbyn om partiledarskapet.

Fakta: Owen Smith

Valdes in i parlamentet för Labour 2010 för valkretsen Pontypridd i Wales.

Har tidigare arbetat som journalist på BBC, regeringsrådgivare i Nordirlandsfrågor samt inom bioteknik- och läkemedelsindustrin.

Är 46 år och valdes in i Labourledaren Ed Milibands skuggregering 2012 och var även skuggminister hos efterträdaren Jeremy Corbyn. Hoppade av posten i början på veckan i samband med parlamentsgruppens pågående revolt mot Labourledaren.

Väntas utmana Corbyn om partiledarskapet.

På en presskonferens under torsdagen lade Labourledaren ut texten om en rapport om påstådd antisemitism inom partiet. I sitt förberedda tal sade han att "våra judiska vänner är inte mer ansvariga för Israels och Netanyahus regerings handlingar än våra muslimska vänner är för olika självutnämnda islamiska stater eller organisationer".

Tidningen The Independent rapporterar att många lyssnare uppfattade det som om Corbyn gjort en direkt jämförelse mellan Israel och terrororganisationen IS, som kallar sig själv för Islamiska staten.

Tillräckligt för avgång

Labourpolitikern Sam Stopp hör till dem som reagerade. På Twitter skriver han att Corbyns jämförelse mellan "Israel och Isis" (en annan förkortning för IS) är ett tillräckligt skäl för partiledaren att avgå.

Corbyn själv tillbakavisade alla sådana tolkningar.

– Naturligtvis inte, sade han och vägrade därefter att svara på frågor om han tänker lämna partiledarposten.

– Jag är ledaren, sade han.

Två möjliga utmanare

Brittiska medier rapporterar att minst två framträdande Labourpolitiker är redo att utmana honom – tidigare skuggministrarna Angela Eagle och Owen Smith. Båda hör till dem som lämnade sina poster i Corbyns skuggregering sedan revolten i partigruppen bröt ut efter att Labours officiella partilinje förlorat folkomröstningen om det brittiska EU-medlemskapet.

Ingen av dem har bekräftat uppgifterna, men BBC News rapporterar att Eagle har stöd av de minst 51 parlamentsledamöter som krävs för att försöka utmana Corbyn. På frågor om hon kommer att göra det svarade Eagle att hon "kommer att säga något senare" under torsdagen. The Independent rapporterar dock att hon efter det beslutat att ge Corbyn mer tid för att överväga om han verkligen ska sitta kvar.

– Det här är för viktigt för att bli fel. Angela vill göra det rätta, säger en källa i Eagles närhet enligt tidningen.