Topp & stopp!
  • Metro gillar. Det här går riktigt fort. Tillräckligt fort för att bredbandsuttaget i väggen och månadsräkningen på knappt 300 spänn känns som bortkastade pengar.
  • Metro ogillar. Routern tappar då och då sin anslutning till 4G-nätet. Som tur är finns ett 3G-nät som routern då hittar i stället, så helt nätlös slipper du ändå vara.

In i minsta detalj

Namn: D-link DWR-923

Pris: 2 400 kronor.

Mått: 220x195x35 mm.

Vikt: 550 g.

Anslutning: 3 usb, 4 lan-portar.

Vad är det här för liten antennlåda då?
Det är en router, uppenbarligen. D-link DWR-923 är faktiskt en av få 4G-routrar på marknaden just nu, som lovar lite högre surfhastigheter än 3G-motsvarig-heterna.

Och vad ska jag med en 4G-router till?
Det är ett alternativ till ditt fasta bredband så du slipper ha dubbla abonnemang. SIM-kortet som sitter i lådan tar du ju enkelt med dig och använder i en bärbar dator när du är på språng.

Men jag kan väl lika gärna surfa med mobilen när jag inte är hemma?
Självklart, men då får du räkna med att inte nå samma hastigheter som med 4G. Frågan du borde ställa är om det kan konkurrera med ditt hemmabredband.

Okej, går det tillräckligt snabbt då? Går det att kolla på film och tv-serier?
Ja, i de absolut flesta fall är det tillräckligt snabbt, men inte lika pålitligt som det internet du får i vägguttaget. De teoretiska 80 megabiten i sekunden kan du glömma.

Men är det här antennmonstret enda alternativet?
D-link-routern säljs av Telenor. Telia har en av märket Huawei. Sedan finns fler utmanare, som miniroutern Dovado Tiny. Bästa valet är i första hand en smaksak.

I en mening då?
En 4G-router som smidig paketlösning för den i behov av snabbt internet både hemma och på språng.