Vi får fint väder redan i helgen igen, med temperaturer upp till 20 grader i Götaland, Svealand och södra Norrland.

– Redan på lördagen, men framför allt på söndagen, får vi en hel del sol och svaga vindar, säger meteorologen Maritn Hedberg.

Förra veckan fick vi in varm luft från Spanien och Frankrike och lite ryssvärme, men nu hämtar vi återigen luft från Atlanten och då blir det lite kallare, förklarar Hedberg.

– Redan imorgon blir det dock omkring 15 grader i Götaland och Svealand, och temperaturerna stiger sedan så sakteligen. Men förra helgens värme får vi nog vänta med fram tills juni någon gång, enligt prognoserna.

Redan i helgen kommer temperaturerna att stiga till omkring 20 grader i större delarna av landet upp till södra Norrland, men det kommer att passera några nederbördsområden innan dess.

De som bor högre upp i Norrland får vänta ännu lite längre på värmen, och när tidigare nämnda nederbördsområden passerar där kan det till och med falla lite snö. Men även stora delar av Norrland beräknas få omkring 15 grader till nästa vecka.

– Totalt sett ligger vi omkring 2-3 grader lägre än normalt för mitten av maj just nu, men det är inga jättestora skillnader egentligen. Man reagerar nog på kylan extra mycket nu eftersom det var så väldigt varmt för en vecka sedan, säger Martin Hedberg.