Tidslinje: Slaget om Aleppo

April–maj 2011: Tusentals studenter demonstrerar i Aleppo, men protesterna slås snart ned av andra studenter och säkerhetsstyrkor som stödjer Assadregimen.

20 juli 2012: Hårda strider mellan armén och rebellerna i Fria syriska armén.

Augusti 2012: Efter en två veckor lång offensiv säkrar soldater, uppbackade av tungt artilleri och stridsflyg, centrala kristna stadsdelar. Sedan dess har staden delats mellan regimtrogna distrikt i väst, där omkring 1,2 miljoner människor bor, och rebellkontrollerade områden i öst med omkring en kvarts miljon invånare.

December 2013: Minst 76 människor dödas när regimflyg släpper så kallade tunnbomber i rebellkontrollerade distrikt, enligt oppositionella SOHR.

Juli 2014: Enligt Human Rights Watch har antalet stadsdelar som drabbas av tunnbomber nästan fördubblats på fem månader, med nästan 1 700 dödsoffer. Rebellerna svarar genom att skjuta raketer mot de regimkontrollerade områdena.

September 2015: Ryssland kliver in för att hjälpa regimen, börjar flygbomba i Syrien.

1 februari 2016: Regimen inleder en offensiv mot rebeller i Aleppoprovinsen, med stöd av libanesiska Hizbollah och ryskt stridsflyg.

27 februari 2016: Eldupphör träder i kraft, men innefattar inte jihadistgrupper. Stridsflyg bombar rebellkontrollerade delar av Aleppo igen den 11 mars, och i en upptrappning av våldet dödas över 300 civila i staden under två veckor från den 22 april.

17 juli 2016: Regimen skär av den sista transportvägen in till Aleppo, men i slutet av månaden lyckas en allians av rebeller och jihadister ta kontroll över distriktet Ramussa, söder om staden. Regimen återtar området den 8 september.

22 september 2016: Efter en vecka av vapenvila, som förhandlats fram av USA och Ryssland, meddelar regimen att den kommer att inleda en stor offensiv för att återta alla områden som kontrolleras av rebeller. Sedan dess har östra Aleppo bombats oupphörligen. FN har anklagat Moskva och Damaskus för krigsbrott.

Fakta: Det här var Aleppo

Aleppo (Halab på arabiska) är en av världens äldsta städer, och hyllades en gång som Syriens juvel. Innan kriget var det en levande stad, Syriens största, fylld av turister, kulturskatter och ekonomiska möjligheter.

Staden ligger på en platå i de nordvästra delarna av Syrien, omkring tio mil från både Medelhavet och floden Eufrat. Läget har gjort att Aleppo varit en viktig knutpunkt för handel och kommunikationer i området.

Det historiska citadellet innehöll en av de mest välbevarade basarerna i regionen, vilket vittnar om den väsentliga roll Aleppo brukade spela för handeln i regionen.

Lina Shamy, 26 år och arkitekt

Det första Lina Shamy gör när hon slagit upp ögonen är att sträcka sig efter mobiltelefonen. Vilka områden har bombats under natten? Hur mår alla vänner? När hon kan försäkra sig om att det är "bra, alla är fortfarande vid liv" fortsätter hon dagen med en kaffe.

Häromdagen slog en klusterbomb ned nära huset i al-Zebdiyeh där hon bor med maken Yousef. Varje gång ett plan närmar sig blir hon rädd, kanske kommer nästa attack att träffa henne och inte som senast – bilen som stod parkerad framför hemmet.

Men Lina Shamy försöker upprätthålla något som liknar en vardag, hon träffar vänner och hittar på små aktiviteter.

"Jag blir skräckslagen av tanken på att lämna mitt hem, men gör det ändå varje dag. Det är hemskt att se blodet på gatorna efter ännu en attack, höra skriken. Och även om jag bara är borta ett par timmar är vägen hem aldrig densamma. Det tar verkligen inte lång tid för en bomb att förändra ett kvarter totalt" skriver hon till TT.

Ahmed Mukhtadi, 33 år och hjälparbetare

I området al-Kalasa har stadens välbekanta ljudkuliss förändrats. Generatorernas brummande har avstannat och många bilar står övergivna. Stillheten bryts bara när regimens och ryssarnas stridsflyg klyver genom himlen ovanför hustaken.

– De tycks minsann aldrig få slut på bränsle. Men annars finns här ingen elektricitet, knappt någon bensin. Aleppo har blivit en tyst stad, berättar Ahmed Mukhtadi, 33 år och hjälparbetare, över telefon.

Innan situationen i östra Aleppo förvärrades ytterligare av den pågående belägringen och den senaste bombkampanjen satt Ahmed Mukhtadi ofta ensam hemma, jobbade vid datorn eller tittade på tv. Men krigets allt djupare mörker och desperation har fått människor att söka sig till varandra. När generatorn i Mukhtadis område nyligen stannade gick grannarna ihop för att samla in så mycket bränsle de kunde.

– Människor visar verkligen solidaritet, alla hjälper varandra. Mina grannar är så snälla, vi kan prata om allt även om vi bara känt varandra i en dag eller två. Tidigare var jag ganska isolerad, så det har betytt väldigt mycket för mig.

Zouhir al-Shimale, 25 år och frilansjournalist

När skymningen börjar falla över området Saif al-Dawla är Zouhir al-Shimale ofta ganska hungrig. En vanlig dag har han fått i sig två smörgåsar med lite kött på, numera tre–fyra gånger så dyra som de var innan belägringen på nytt inleddes i början av september.

– Jag försöker tänka smart och vänja kroppen med lite mat, eftersom jag inte vet hur länge den här situationen kommer att vara. Klart jag skulle vilja äta en ordentlig middag, men jag försöker inte att tänka på det även om jag känner mig svag, säger han över telefon.

Trots att han är omringad av kriget skrattar Zouhir al-Shimale. Det kan vara när han och kompisarna träffas för att diskutera det senaste som hänt, kanske hur de reagerat när ett flygplan släppt bomber alldeles nära och de slängt sig ner på marken.

Innan det är dags att sova försöker han koppla bort allt för en stund – gärna med favoritserien "How I met your mother" som har föredömligt korta avsnitt för den som måste förlita sig på batterier när det gäller strömförsörjningen.

– Vår verklighet är så bisarr, jag och mina vänner kan inte göra annat än att skratta åt den. I slutet av varje dag tackar jag Gud och konstaterar "oh my gosh" jag är fortfarande vid liv!