Topp & stopp!

Metro gillar
Snygg stöld. Det är tydligt att Dell härmat Apple när de designat sin tunna XPS 13. Men de har till och med förbättrat utseendet i vissa avseenden.

Metro ogillar
Känslig styrplatta. Det är i viss mån en vanesak men jag kunde önska att styrplattan var lättare att använda. Ofrivilliga mustryckningar är i princip oundvikliga.

In i minsta detalj

Pris: Från 11 500 kronor.

Mått: 315 x 206 x 6,1 mm.

Vikt: 1,36 kg.

Skärm: 13,3 tum, 1 366 x 768 pixlar.

Anslutningar: Usb 2.0, usb 3.0, 3.5-millimeter, mini displayport.

Vem har bytt ut Apple-märket mot en Dell-logga?
Samma person som sänkte priset med några hundralappar skulle jag tro, skämtare där. Datorn är bara väldigt lik en Macbook Air vid första anblick, mycket skiljer dem åt på insidan.

Är den så väldigt ”ultra” då?
Ultrabook är en något märklig benämning på den här klassen av datorer som egentligen inte är några kraftpaket. Från konkurrenter som HP, Apple, Samsung, Lenovo och Asus finns både billigare och vassare utmanare. Men XPS 13 står sig väl.

För att se på film?
Ja, både ljud och bild är riktigt bra. 16:9-formatet ger lite mindre skärm på höjden men är ju samtidigt optimerat för just filmtittande. Det hade varit bra med ännu bättre betraktningsvinkel så att bilden inte försvinner när du flyttar på huvudet.

Men det är inget för dataspel?
Helt okej men som sagt, det är inte direkt något monster vi har att göra med. Däremot är den väldigt snabb till det mesta du använder den till.

Och om du sammanfattar testet i en mening?
Vrålsnygg, hyfsat prisvärd och väldigt bärbar Windowsdator.