Det ser ut att bli en sprakande debatt i New Hampshire mellan de främsta presidentaspiranterna hos Demokraterna. I veckan utbröt ett storgräl i partiet sedan ett tekniskt fel förefaller ha gett Sanders kampanj tillgång till Clintonsidans väljardata.

Sanders sparkade en medarbetare som använt informationen och partikommittén stängde tillfälligt av Sanderskampanjen från databasen. Det i sin tur orsakade ett ramaskri från Sanders läger, som redan anklagar kommittén för att favorisera Clinton genom att lägga debatterna på helgkvällar då ingen tittar på tv.

Men sakdebatten mellan kandidaterna bör också kunna bli intensiv.

Dubbel minimilön

74-årige Sanders vill se gratis högre utbildning, beskatta fossil energi och fördubbla minimilönen till 15 dollar om dagen. Han väntas anklaga Clinton för att vara etablissemangets försvarare, med nära band till Wall Street och som före detta utrikesminister delansvarig för en politik under vilken Irak och Syrien förfallit i kaos.

Hillary Clinton, 68, antas försöka framställa konkurrenten som naiv och internationellt oerfaren. Hon ses som en större pragmatiker och uttrycker sig till exempel mer kritiskt än Sanders om visselblåsaren Edward Snowden. Hon vill också begränsa vapenlagarna hårdare än konkurrenten – men i en lång rad frågor tycker de likadant.

Clinton leder stort

I september var skillnaden dem emellan i opinionsmätningarna bara runt 13 procentenheter, men nu leder Clinton med mer än 24, enligt Real Clear Politics.

Med i tv-debatten finns även Marylands förre guvernör Martin O'Malley, som dock bara har några procents stöd bland partiets väljare.