– Det senaste halvåret har det varit ungefär 700 som hört av sig till oss om att de tappat eller hittat något varje månad, säger Natalia Santos på Taxi Stockholm till Metro.

När man är sen till festen är det enkelt att ta en taxi för att hinna fixa till sig på vägen dit. Det märks inte minst på de saker som lämnas kvar i taxin. 

– Man passar säkert på att utnyttja den lugna stunden i en taxi för vi har 17 förlorade sminkväskor, säger Natalia Santos.

Något allvarligare är att några även glömt sina insulinpennor i taxin.

Förutom väskor är det mobiltelefoner som glöms mest i Taxi Stockholms bilar – och Iphone-användarna är mycket mer slarviga än andra. Eller så åker de mer taxi. Hursomhelst har 481 Iphone glömts kvar men bara 188 telefoner av andra modeller det senaste halvåret.

Bland de märkligaste sakerna som glömts i taxin nämner Natalia Santos en liten grå tomteluva till en prydnadstomte och en sabel. 

– En har efterlyst ett paket cigaretter. 

Taxibolagen har inte egna hittegodsavdelningar utan lämnar vidare det förlorade godset till polisen. 

– Har man däremot nyligen rest och har kvittot kvar eller bokat via växeln så kan vi snabbt föröka få kontakt med föraren i bilen man reste med, säger Natalia Santos.