Det här visar undersökningen

59 procent av svenskarna bajsar en gång per dag och 22 procent flera gånger per dag.

15 procent uppger att de inte ens gör det en gång per dag och en procent gör det en gång i veckan.

Det är vanligare att yngre personer bajsar flera gånger per dag än äldre.

52 procent av svenskarna uppger att de sysslar med annat medan de sitter på toaletten: 35 procent surfar på mobilen, 22 procent läser tidningen, 11 procent spelar mobilspel, 9 procent läser mejl, 1 procent kolar film och 7 procent gör annat.

Män svarar oftare än kvinnor att de sysselsätter sig när de är på toa.

97 procent uppger att de gör rent efter sig när de varit på toa.

Var femte svensk uppger att de har problem med mage eller tarm minst någon gång per vecka.

Källa: Novus/Mag- och tarmförbundet

31 procent av männen uppger att de bajsar flera gånger per dag medan motsvarande siffra för kvinnorna är 14 procent. Det visar en undersökning som Novus utfört på uppdrag av mag- och tarmförbundet.

►LÄS MER: Var femte svensk struntar i att tvätta händerna efter toalettbesöket

– Undersökningen visar det som vi anade, att män är duktigare när de går på toa än vad kvinnor är. De låter det ta lite längre tid och kan till exempel surfa eller spela mobilspel. De går på toa och bryr sig inte så mycket, kvinnor gör en större grej av det, säger Wictoria Hånell, pressansvarig på mag- och tarmförbundet.

I undersökningen uppger 52 procent av svenskarna att de sysslar med annat medan de sitter på toaletten: 35 procent surfar på mobilen, 22 procent läser tidningen, 11 procent spelar mobilspel, 9 procent läser mejl, 1 procent kollar film och 7 procent gör annat.

►LÄS MER: Här är sakerna vi tappar i toaletten

– Man ska sitta 10-15 minuter på toa när man bajsar. Man ska bli klar. Det vet jag att kvinnor är dåliga på, de stressar och avbryter och blir inte helt färdiga, säger Wictoria Hånell.

Intervjuerna till undersökningen har genomförts i Novus Sverigepanel under perioden 16-21 april. Totalt genomfördes 1 015 intervjuer och svarsfrekvensen låg på 60 procent.